0
Η κυβέρνηση (αλλά και η αντιπολίτευση καθώς τόσα χρόνια τον ίδιο προσανατολισμό είχαν) επιχειρεί να κάνει τον ελληνικό λαό να χαθεί στην «μετάφραση» και επιδιώκεται να περάσει ο όρος «Μακεδονία» αλλά στα σλαβικά. 

Μας δουλεύουν κανονικά φυσικά γιατί είτε ο όρος είναι στα σλαβικά, είτε είναι στα ελληνικά, είτε στα αγγλικά σημαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Έτσι τα ονόματα που μας προτείνει ο «αμερόληπτος» κύριος Νίμιτς και η κυβέρνηση φαίνεται να συζητάει ως αποτέλεσμα των πιέσεων των Αμερικανών που δεν τους ενδιαφέρει ποσώς για την ελληνική Ιστορία και για το μέλλον του Ελληνισμού είναι τα ακόλουθα:

    Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
    Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
    Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
    Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)

Δηλαδή αν το καταλάβατε δεν θα είναι καν μια λέξη. Θα είναι δύο. Θα μας πείτε έχει καμία σημασία; Έχει, διότι ως μια λέξη θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι πρόκειται περί τελείως διαφορετικού πράγματος.

Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν το μεγάλο συλλαλητήριο των Αθηνών την Κυριακή στις 4 Φεβρουαρίου όπου ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του για αυτές τις «ονομασίες».

Μία απάντηση που όποιος την αγνοήσει δεν θα μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία παραπάνω από λίγες ώρες.

Τώρα ως προς τις «λύσεις». Από την στιγμή που ο Ζ.Ζάεφ πέταξε την «μπάλα στην εξέδρα» και με «τρίπλα» το όλο θέμα το φόρτωσε στους Σκοπιανούς πολίτες με δημοψήφισμα, όλα τελειώνουν εδώ.

Οι Σκοπιανοί δεν πρόκειται να δεχτούν να αλλάξουν την συνταγματική σφετεριστική τους ονομασία, ούτε για αστείο. Εδώ το ξέρουν, οι Αμερικανοί το ξέρουν, όλοι το ξέρουν. 

Αυτό που μένει να γίνει είναι να πιεστεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα να αποδεχθεί την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άνευ όρων με υποσχέσεις του αέρα ότι κάτι θα αλλάξει μετά και με δεσμεύσεις που θα αξίζουν όσο ένα ρολό κουζίνας από τους Σκοπιανούς ότι θα υπάρξουν αργότερα αλλαγές σε όνομα και Σύνταγμα ώστε η χώρα να ενταχθεί και στην ΕΕ.

Φυσικά αυτά δεν γίνονται ούτε στην «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων». Άπαξ και καταλάβουν, που το έχουν καταλάβει, πόσο «μαλακοί» είμαστε διπλωματικά και πόσο ευάλωτοι σε πιέσεις, θα κάνουν υπομονή διότι γνωρίζουν ότι όπως οι Αμερικανοί τους έβαλαν με το έτσι θέλω στο ΝΑΤΟ, έτσι και οι Γερμανοί θα τους βάλουν πάλι με «νταϊλίκι» στην ΕΕ.

Χθες το pronews.gr είχε ενημερώσει ότι, προς μια απόλυτη εθνική ήττα θα επιχειρήσουν να σπρώξουν την Ελλάδα, Αμερικανοί και ΝΑΤΟ τις επόμενες ημέρες ώστε να ενταχθούν τα Σκόπια τον Ιούλιο στην Συμμαχία χωρίς απολύτως καμία δέσμευση με τον όρο να «υποσχεθούν» ότι θα προχωρήσουν αμέσως μετά σε συνταγματικές αλλαγές όπου θα απαλείφονται από το σκοπιανό Σύνταγμα τα αλυτρωτικά άρθρα ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν αργότερα και στην ΕΕ!

Ως γνωστόν οι υποσχέσεις αξίζουν όσο τα λόγια που λέγονται στον αέρα. 

Δηλαδή η πίεση είναι και πάλι προς την πλευρά της Ελλάδας η οποία θεωρείται ο αδύναμος κρίκος επειδή το πολιτικό της σύστημα έχει δείξει διαχρονικά ότι είναι αυτό που πάντα υποχωρεί με εξαίρεση την κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή του Νεώτερου στο βέτο του Βουκουρεστίου (βέβαια όλοι ξέρουμε τι κατάληξη είχε αργότερα η κυβέρνηση αυτή)

Έτσι λοιπόν η «λύση» που η Ουάσιγκτον προωθεί άρον άρον περιλαμβάνει μια σαφή δέσμευση της γειτονικής χώρας μέσω διεθνούς  πολυμερούς συνθήκης με βάση την οποία το Σύνταγμα θα αλλάξει μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και θα ακολουθήσει σε εύλογο πολιτικό χρόνο και σε υποτίθεται καλύτερο διμερές πολιτικού κλίμα η ένταξη στην ΕΕ.

Δηλαδή οι Σκοπιανοί θα πετύχουν τον στόχο τους χωρίς να χρειαστεί να δώσουν απολύτως τίποτα! Μάλιστα θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί ότι έτσι θα επιτευθχεί ο στόχος της Ελλάδας να μην αποσταθεροποιηθεί η γειτονική χώρα θυσιάζοντας μέρος της Ιστορίας μας και δημιουργώντας προϋποθέσεις μελλοντικών ανύπαρκτων διεκδικήσεων τις οποίες όμως εμείς οι ίδιοι θα τις έχουμε κάνει υπαρκτές!

Ως εδώ, την απάντηση θα την δώσει ο ελληνικός λαός την Κυριακή. Καλό θα είναι για όλο το πολιτικό σύστημα να την ακούσει προσεκτικά, αλλιώς... θα υπάρξουν εξελίξεις... γιατί το δούλεμα έχει τελειώσει προ πολλού μέσα στον ορυμαγδό των μνημονίων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top