0
Η ιστορία είναι λίγων µηνών, αλλά, καθώς η Ν.∆. εξακολουθεί να ψάχνεται για να βρει τον εκλεκτό της για τον κεντρικό δήµο της Θεσσαλονίκης, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρωταγωνιστές είναι ο σηµερινός δήµαρχος Θεσσαλονίκης και τρεις πρόεδροι της Ν.∆. Για την ιστορία, να θυµίσουµε ότι οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραµανλή και του Αντώνη Σαµαρά  µε τον Γιάννη Μπουτάρη  ήταν πολύ διαφορετικές.

Με τον Καραµανλή ο Μπουτάρης δεν είχε ποτέ καλή χηµεία, ενώ ο πάγος… µεγάλωσε και γιατί ο δήµαρχος µιλούσε συχνά για ευθύνες της κυβέρνησης Καραµανλή για την κρίση, αλλά και γιατί η στάση του στη δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, που θεωρείται «παιδί» του Καραµανλή, αποτέλεσε casus belli για τους «καραµανλικούς» της πόλης.

Ο Σαµαράς, αντίθετα, είχε µια µάλλον καλή συνεργασία µε τον Μπουτάρη και χάρη στη δική του παρέµβαση (µε τροπολογία της τελευταίας στιγµής) µπόρεσε ο δεύτερος το 2014 να είναι ξανά υποψήφιος δήµαρχος. Μετά, οι δύο άνδρες ψυχράνθηκαν.

Με τον Μητσοτάκη τώρα, ο Μπουτάρης είχε πολλές επαφές, τόσο που ακούστηκαν σενάρια ότι από αυτό το πολιτικό «φλερτ» µπορεί να προκύψει και «αρραβώνας», δηλαδή η στήριξη της Ν.∆. στον σηµερινό δήµαρχο. Κάπου εκεί άρχισαν οι αντιδράσεις και το τέλος της ιστορίας, που επέφερε και η ιδιαίτερα φιλοσκοπιανή στάση που επιδεικνύει ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης στο ζήτηµα της ονοµασίας της ΠΓ∆Μ, µε έντονη τη φηµολογία στη Θεσσαλονίκη ότι τόσο ο Καραµανλής όσο και ο Σαµαράς έθεσαν βέτο στον Μητσοτάκη για το ενδεχόµενο στήριξης του Μπουτάρη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top