0
Ως ακραία και εθνικιστική χαρακτήρισε την άποψη να μην εμπεριέχεται ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή, «είναι ακραίες και εθνικιστικές οι απόψεις να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία».

Το γλωσσικό ολίσθημα με τους ΑΝΕΛ

Μάλιστα, ο Γ. Κατρούγκαλος παρασύρθηκε και συμπεριέλαβε στις ακραίες φωνές και τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ! «Αυτά είναι ακραία που τα ακούω από την ΧΑ, τους Ανεξάρτητους… Συγγνώμη την Ένωση Κεντρώων ήθελα να πω και ορισμένους της ΝΔ».

Έλληνες πατριώτες πήγαν στο συλλαλητήριο

Ως προς το συλλαλητήριο, πάντως, εμφανίστηκε σε διαφορετική γραμμή. «Στα συλλαλητήρια πήγαν Ελληνες πατριώτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά πρόσθεσε ότι επιχειρήθηκε να κατευθυνθεί αυτό το συλλαλητήριο σε μια άλλη γραμμή με τις ακραίες τοποθετήσεις ομιλητών.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, παρόλο που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει μια ενιαία γραμμή στο θέμα του ονοματολογικού, παραδέχθηκε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «έχουν εκφράσει κάποιες άλλες απόψεις». Ωστόσο, επικαλέστηκε τη δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών.

Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας να κατατεθεί καθαρά η δική της άποψη και αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνάντησή του με τον Βασίλη Λεβέντη, στην οποία είχε ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον εκπρόσωπο της ΟΝΝΕΔ και την ανάρτηση περί «Σκοπιανών πιθήκων» που τον οδήγησε στο πειθαρχικό του κόμματος.

Ο κ. Κατρούγκαλος πριν κατέβει από το βήμα έκανε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για ενότητα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα

«Κάνω έκκληση στον πατριωτισμό σας. Σας θεωρώ όλους πατριώτες, προσέξτε πώς θα χειριστείτε αυτό το θέμα. Άλλο να είναι κανείς πατριώτης και άλλο να κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα. Αλλο πατριωτισμός, άλλο πατριδοκαπηλία», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Θύελλα από την αντιπολίτευση

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Κατρούγκαλο, κάνοντας λόγο για τοποθετήσεις που διχάζουν. «Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να διχάζετε τον ελληνικό λαό και να αποκαλείτε όσους έχουν μια διαφορετική άποψη από τη δική σας ακραίους», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας.

Και πρόσθεσε: «Να συνέλθετε. Αντί να έρθετε και να παριστάνετε τον τιμητή, θα θέλαμε να έρθετε εδώ και να μας εξηγήσετε όχι τα μυστικά της διπλωματίας αλλά τους στόχους της διαπραγμάτευσης. Σας καλούμε σε αυτές τις κρίσιμες ώρες να επιδείξετε την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που απαιτείται».

«Εμπρηστική» χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Κατρούγκαλου ο Ανδρέας Λοβέρδος και τον κατηγόρησε για αλαζονεία. «Το να μας βρίζετε, το να χαρακτηρίζετε ακραίους τους ανθρώπους που διατύπωσαν μια άλλη γνώμη σημαίνει ότι η αλαζονεία σας έχει φτάσει σε υπέρτατο βαθμό. Έχετε φτάσει σε τέτοιο βαθμό αλαζονείας ώστε να λέτε ότι ένα κόμμα που εκφράζει μια διαφορετική γνώμη σάς αντιμιλάει. Σήμερα κάνατε μια εμπρηστική ομιλία, να συνέλθετε για να βοηθήσετε τη χώρα» δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top