0
«Έφυγε» σήμερα το βράδυ ξαφνικά ο υπίλαρχος Μιχάλης Γουνελάς γνωστός για το άρμα του Πολυτεχνείου με το οποίο διατάχθηκε να ρίξει την πόρτα στις 17 Νοεμβρίου του 1973.


Εισήχθη στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι το μεσημέρι και τελικώς άγνωστο τι συνέβη, προέκυψε ότι είχε εσωτερική αιμορραγία και πέθανε πιθανότατα από γαστρορραγία σκορπώντας την θλίψη στους οικείους του.

Ανεξάρτητα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός ήταν ένας άριστος αξιωματικός και καλός οικογενειάρχης ενώ τα τελευταία χρόνια έγραφε σπουδαίες ιστορικές μελέτες για πολέμους και μάχες του παρελθόντος.

Πολυπράγμων, άνδρας παλαιάς κοπής, για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν τους κέρδιζε με τον ευθύ χαρακτήρα του.

Για το Πολυτεχνείο ο καθείς έχει την γνώμη που ταιριάζει στην πολιτική του οπτική γωνία αλλά ο κατεξοχήν αρμόδιος για να πει τι πραγματικά συνέβη εκείνη την νύκτα ήταν ο υπίλαρχος και σίγουρα όχι όλοι αυτοί που μιλάνε εκ των αφηγήσεων που άκουσαν κάπου, κάπως, κάποτε...

Εν πάση περιπτώσει για όποιον θέλει να ακούσει την δική του αλήθεια υπάρχει η συνέντευξή που είχε δώσει στον Στέλιο Κούλογλου, για την εκπομπή «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», το 2005


Καλό ταξίδι υπίλαρχε, θα σε θυμόμαστε...



ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top