0
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει ώστε τον Αύγουστο του 2018 η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα να ανοίξει και πάλι για το κοινό, ενώ ολόκληρο το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του ερχόμενου έτους. 


Την ίδια ώρα οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού μοναστηριού της Ορθοδοξίας έφεραν στο φως ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Hurriyet, στο βόρειο μέρος της μονής κάτω από τη σκεπή εντοπίστηκε ένα μυστικό τούνελ το οποίο οδηγεί σε ένα παρεκκλήσι.







Σύμφωνα με τo δημοσίευμα στο εκκλησάκι ανακαλύφθηκαν τοιχογραφίες με θέματα τον Παράδεισο και την Κόλαση και τον Θάνατος και τη Ζωή. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Νομού Τραπεζούντας Αλί Αϊβάζογλου, ο οποίος είχε ήδη εδώ και ένα διάστημα προαναγγείλει τη σημαντική ανακάλυψη χωρίς να αποκαλύψει ωστόσο περί τίνος πρόκειται, οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όπως τόνισε όμως, με το πέρας αυτών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα σημεία του μοναστηριού.

Αν και το παρεκκλήσι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αναμένεται να γίνουν επισκευές ώστε με το άνοιγμα του μοναστηριού το καλοκαίρι του 2018 να το επισκέπτονται οι τουρίστες και οι πιστοί.

Δείτε βίντεο:
Παναγία Σουμελά: Μυστικό τούνελ οδηγεί σε "κρυφό" εκκλησάκι 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top