0
Για πρώτη φορά σχηματισμός με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 υλοποίησαν χαμηλή διέλευση  πάνω από τα βουνά της  Ξάνθης με προορισμό τον Έβρο, πραγματοποιώντας άσκηση εικονικού βομβαρδισμού, προκαλώντας τους πράκτορες της Άγκυρας στο προξενείο οι οποίοι έτρεχαν και δεν έφταναν.


Τα ελληνικά αεροσκάφη εισήλθαν με ταχύτατα  από τον Νέστο προς βορά μέχρι τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και στην συνέχεια διήλθαν υλοποιώντας χαμηλή πτήση  βόρεια της Σταυρούπολης κατεβαίνοντας μέχρι το Λυκοδρόμιο. Ακολούθως πήγαν και πάλι βόρεια προς τα Πομακοχώρια και συνέχισαν ανατολικά αναφέρουν έγκυρες πηγές.


Έπεσαν πολλά τηλέφωνα (προφανώς από τους μη διορισμένους μουφτήδες )  καθώς ορισμένοι ανησύχησαν από την πορεία των ελληνικών αεροσκαφών όσο και από το ότι πετούσαν πολύ χαμηλά και προκαλούσαν εκκωφαντικό θόρυβο.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο τα αεροσκάφη εκτελούσαν άσκηση στα ορεινά της Ροδόπης ως μια μεγάλη υπενθύμιση σε όλους όσους βάραγαν «παλαμάκια» στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν πριν μερικές ημέρες , ότι η περιοχή είναι και θα παραμείνει ελληνική στους αιώνες των αιώνων.

Εικάζεται ότι η κίνηση ήταν απόφαση του υπουργού Άμυνας κ. Καμένου , κάτι που έχει ξανακάνει και στο παρελθόν στα ελληνοαλβανικά σύνορα αποστέλλοντας πολλαπλά «μνήματα» στα Τίρανα.

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός δήλωσε χθες  ότι η Ελλάδα δεν «αφήνει» τους μουσουλμάνους Τούρκους στη Δυτική Θράκη να εκλέξουν τους μουφτήδες, σε συνέχεια των δηλώσεων Ερντογάν και του ηγέτη της αντιπολίτευσης , αλλά και πολλών άλλων αξιωματούχων.  

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolou, η  περιοχή της Δυτικής Θράκης φιλοξενεί περίπου 150.000 μουσουλμάνους Τούρκους, και αποτελεί την περιοχή όπου επίσης γεννήθηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Hakan Cavusoglu .

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα  Άγκυρας, ο κ. Cavusoglu δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, τόνισε ότι η Συνθήκη της Λωζάννης πρέπει να επικαιροποιηθεί άμεσα.

«Ο βασικός λόγος για την πρόταση είναι η μη εφαρμογή άλλων συνθηκών που να αναφέρονται ή σχετίζονται με την  Συνθήκη της Λωζάννης», δήλωσε ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός.


Η ελληνική πολιτική μετά το προκλητικό «πέρασμα» του Τούρκου Σουλτάνου και τις συνεχιζόμενες δηλώσεις όπως αυτή του Τούρκου αντιπροέδρου ότι η χώρα μας έχει ήδη παραβιάσει την συνθήκη της Λωζάνης , έχει αλλάξει στάση και παίζει «σκληρά»…διότι αυτή είναι η μόνη γλώσσα που κατανοούν οι Τούρκοι.

Πληροφορίες και εκτιμήσεις Ελλήνων αναλυτών αναφέρουν ότι η Άγκυρα ετοιμάζει νέες προκλήσεις ειδικά  στο Αιγαίο, με σκοπό να «¨πιέσει» την Αθήνα. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όμως καιροφυλακτούν για na ανταποδώσουν οποιαδήποτε πρόκληση εμφανιστεί στον ορίζοντα.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top