0
Ειδικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κρύβουν την κοκαΐνη και να την εξάγουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, είχε εφεύρει το σερβοκροατικό καρτέλ που εξαρθρώθηκε στην Βάρκιζα την περασμένη εβδομάδα.
Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Χρ. Παπαζαφύρης, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, ανακάλυψαν στο πολυτελές “Volvo” του Σέρβου Μάρτιν, που συνελήφθη στην Βάρκιζα, ειδική κρύπτη στα πίσω καθίσματα του οχήματος. Η κρύπτη άνοιγε με ηλεκτρονικό τρόπο, αφού πρώτα ο οδηγός του αυτοκινήτου -και προφανώς γνώστης της ειδικής λειτουργίας- πραγματοποιούσε τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει. 

Όπως αποκαλύφθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο, ο “βαρόνος” της κόκας έστριβε τέρμα αριστερά το τιμόνι και άνοιγε το παράθυρο του οδηγού, με αποτέλεσμα αυτόματα να εμφανίζεται κρυφός μοχλός κάτω από το ταμπλό. Τραβώντας το μοχλό έπεφταν τα πίσω καθίσματα και υψωνόταν, ανοίγοντας σταδιακά, η κρύπτη χωρητικότητας 50 έως και 60 κιλών κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή η κρύπτη είναι δυνατόν να κατασκευάστηκε από ειδικούς τεχνίτες από την Λατινική Αμερική, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι την Ευρώπη, προκειμένου να κατασκευάσουν το μηχανισμό για την μεταφορά κοκαΐνης, χωρίς οι Αρχές των Ευρωπαϊκών χωρών να είναι σε θέση να ανακαλύψουν το φορτίο. 

Το πελατολόγιο

Όσον αφορά στο πελατολόγιο του “καρτέλ”, εκτιμάται, κυρίως για την Ελλάδα, πως οι άνθρωποι που είχαν την οικονομική “αντοχή” να πληρώσουν 40.000 ευρώ για ένα κιλό καθαρής κοκαΐνης, είναι σίγουρα μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών. Όπως αποδείχθηκε, το κύκλωμα δεν “έσπαγε” στην αγορά πλάκα ενός κιλού, αλλά “έσπρωχνε” πεντόκιλα κοκαΐνης, σε μεγαλοδιακινητές που κινούνται με άνεση στα σαλόνια και τις καλές γειτονιές της Αθήνας.

Για το λόγο αυτό και επειδή έχουν προκύψει ενδείξεις για ανθρώπους που φέρονται να προμηθεύτηκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τα 381 κιλά που είχε εισαγάγει αρχικά το κύκλωμα στην χώρα μας, διεξάγεται παράλληλη έρευνα προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σημαντικοί πελάτες του “καρτέλ” και κατά συνέπεια μεγαλοδιακινητές, ώστε στην συνέχεια να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.
 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top