0
Όλοι οι υπέρμαχοι της Πανθρησκείας και της ανάδειξης της Ιερουσαλήμ ως πόλη-σύμβολο μιας νέας παγκόσμιας εποχής αντιδρούν στην απόφαση Τραμπ να την χαρακτηρίζει αποκλειστικά εβραϊκή πόλη.



Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ένας από αυτούς είναι προφανώς και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος! Αυτά που ακούστηκαν από ελληνικά χείλη είναι πρωτόγνωρα!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 10ης Συνάντησης Διαλόγου που συγκάλεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συνδιοργανώνει με την Διεθνή Ιουδαϊκή Επιτροπή για τις Διαθρησκειακές Διασκέψεις, στην «Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων».

Την ώρα που ο Τραμπ βάζει «φωτιά» στο θέμα των Ιεροσολύμων, πραγματοποιήθηκε η 10η Συνάντηση με αφορμή τα 40 χρόνια διαλόγου ανάμεσα στην Ορθοδοξία και τον Ιουδαϊσμό με θέμα, «Η σημασία των Ιεροσολύμων στην παράδοση των δύο θρησκειών»!

Ακριβώς όπως σας γράψαμε χθες: Η Νέα Τάξη, επιθυμεί την ανέγερση του Τρίτου Ναού, όχι προς ανάδειξη του εβραϊκού δόγματος, παρά μιας παγκόσμιας κοινωνίας με συγχώνευση όλων των θρησκειών.

Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι η Ιερουσαλήμ «ήταν, είναι, και θα είναι πάντα περισσότερο από μια πόλη. Είναι ένας τόπος αποκάλυψης, ευλογίας και έμπνευσης. Ο Θεός (σ.σ. Γιαχβέ, όχι ο Χριστός) επέλεξε αυτήν την ευλογημένη πόλη».

«Επειδή η Ιερουσαλήμ είναι ο τόπος της θείας αποκάλυψης, ένας τόπος που κάθε μέρα πνευματικά μαρτυρεί το μυστήριο του Χριστού, οι Χριστιανοί συνδέονται με αυτή την περιοχή και ειδικά με το Ναό της Αναστάσεως. Ο Πανάγιος Τάφος μας καλεί να αποβάλουμε έναν φόβο που ίσως είναι ο πιο διαδεδομένος στην σύγχρονη εποχή μας: είναι ο φόβος του άλλου, ο φόβος του διαφορετικού, ο φόβος των υποστηρικτών άλλων πίστεων, άλλων θρησκειών ή άλλων ομολογιών», πρόσθεσε ο Βαρθολομαίος, δίνοντας το «σύνθημα» για προσπάθεια ένωσης των θρησκειών στην «ιερή πόλη», όπως ακριβώς επιχειρείται να γίνει με την Εθνική Δεξιά να χαλάει, αυτή την στιγμή, την σούπα.


Αναφορά έγινε και στον Πανάγιο Τάφο:

«Θα θέλαμε, επίσης, να αναγνωρίσουμε σήμερα την κρίσιμη αποστολή των τριών μεγαλύτερων Χριστιανικών ομολογιών, προστατών του Παναγίου Τάφου, καθώς και την ειλικρινή και γόνιμη συνεργασία τους».

Τι σημαίνει άραγε συνεργασία στον Πανάγιο Τάφο; Θα μπει, στο όνομα της... ισότητας των θρησκειών, τέλος στον πρωτοκαθεδρία των Ελλήνων στους οποίους παραδίδεται το Άγιο Φως;

Γι’ αυτό προβάλλουν, τον τελευταίο καιρό, τον Πανάγιο Τάφο παγκοσμίως μέσω αρχαιολόγων; Εκεί δεν βρέθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας;

Πλησιάζει η μέρα που το Άγιο Φως δεν θα κατέβει, καθώς οι επίσημες φωνές των χριστιανών ποιμεναρχών θα έχουν απαρνηθεί τον Χριστό;

Ο Βαρθολομαίος επιβεβαιώνει του φόβους μας χρησιμοποιώντας Παλαιά Διαθήκη:

«Όπως λέει ο Ψαλμός, ο Θεός μας διατάζει να άρουμε τις πύλες της Ιερουσαλήμ της καρδιάς μας και να επιτρέψουμε στον «Βασιλιά της Δόξης» να εισέλθει εκεί».

Ο Χριστός δεν επισκέφτηκε πριν 2.000 χρόνια την Ιερουσαλήμ; Ποιος είναι αυτός ο «Βασιλιάς της Δόξης», ο παγκόσμιος βασιλιάς όλων των θρησκειών, ο οποίος θα μπει στην Ιερουσαλήμ της... καρδιάς μας; Μήπως είναι μεταφορικό; Ακόμα και έτσι, οι Εβραίοι δεν δέχονται τον Χριστό! Ποιος θα μπει στις καρδιές μας;

Κατά την έναρξη των εργασιών της διαθρησκειακής συναντήσεως τους συνέδρους υποδέχθηκε, με σύντομο χαιρετισμό του, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, εκείνος δηλαδή ο οποίος λαμβάνει, εκ μέρους των Ελλήνων, κάθε χρόνο το «Άγιο Φως».

Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ραβίνος Daniel Polish, επί κεφαλής της Διεθνούς Ιουδαϊκής Επιτροπής για τις Διαθρησκειακές Διασκέψεις, καθώς και εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών του Ισραήλ και της Ελλάδος.

Μάλιστα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου των Ιεροσολύμων. Όλοι παίρνουν την αμοιβή τους, ωστόσο όχι από τον ουρανό αλλά…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top