0
Υπέρ της τροπολογίας που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς τάχτηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.



Ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, ανέφερε πως «δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε τη διαμαρτυρία», ωστόσο «οι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνουν, γιατί πρέπει να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε το τραπεζικό σύστημα, για να πάψει να είναι “ζόμπι”, που απλώς απορροφά χρήματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξυγίανση των τραπεζών (μέσω της μείωσης των «κόκκινων δανείων») ανοίγει τον δρόμο «για να μπορεί ένας φτωχός άνθρωπος να ξαναδανειστεί, για να πάρει σπίτι και για να ξαναμπορεί ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πάρει δάνειο για την επιχείρησή του».

«Θέλουμε να προφυλάξουμε την πρώτη, τη λαϊκή κατοικία, αυτό είναι προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειάς μας» διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας: «Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να ξαναϊσορροπήσει το ενεργητικό και το παθητικό των τραπεζών».

«Μετά τα νομοθετικά μέτρα που πήραμε, δηλαδή την επέκταση με τον νόμο Σταθάκη του νόμου Κατσέλη, που καλύπτει περίπου το 75% των κατοικιών, κάναμε τη “συμφωνία κυρίων” με τις τράπεζες να καλύψουμε και το υπόλοιπο. Από εκεί και μετά όταν είχαμε εξασφαλίσει την κοινωνική προϋπόθεση του όλου εγχειρήματος, έπρεπε να προχωρήσουμε και με τους πλειστηριασμούς» συμπλήρωσε.

«Θέλουμε, μετά από 8 χρόνια μνημονίων, να μπορούμε να επιλέγουμε την πολιτική μας μόνοι μας», το σχόλιό του για την «καθαρή» -όπως υποστηρίζει- έξοδο της χώρας τον Αύγουστο του 2018.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top