0
Τη σφαγή δεκάδων ταράνδων προκειμένου να διατηρηθούν οι βοσκότοποι, διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας και μάλιστα το έπραξε λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. 


Βέβαια η απόφαση όποτε και εάν είχε ληφθεί και ανακοινωθεί σίγουρα δεν θα ήταν λιγότερο εξοργιστική. 

Ωστόσο θα περίμενε κανείς πως τις ημέρες που μια από τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες φιγούρες των παιδιών, ο Ρούντολφ, έχει την τιμητική ένας δικαστής θα σκεφτόταν πως αυτό δεν είναι και το καλύτερο μήνυμα που θα ήθελε να περάσει στα παιδιά που ίσως ακούσουν αυτή την είδηση.  

Η απόφαση ελήφθη μάλιστα από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας το οποίο σε ανακοίνωση του αναφέρει πως κατά την κρίση του είναι καθ′ όλα σύννομο το αίτημα της Πολιτείας προς έναν εκτροφέα ταράνδων, τον 25χρονο JoJovsset Ante Sara να μειώσει τον αριθμό των μελών της αγέλης των ταράνδων από 200 σε 75.

Ο κτηνοτρόφος και μέλος της τοπικής κοινότητας αυτοχθόνων Sami έχει καταφέρει να αντικρούσει δύο φορές μέχρι τώρα σχετικές αποφάσεις για μείωση των μελών της αγέλης.

Σήμερα δηλώνει πως δεν θα μπορούσε να αντέξει μια τόσο μεγάλης κλίμακας σφαγή σε βάτων των αγαπημένων του ζώων ενώ υποστηρίζει πως ο εξαναγκασμός από πλευράς του δικαστηρίου να προβεί σε αυτή την πράξη, συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των. 

Ωστόσο, το δικαστήριο υποστήριξε τη θέση που είχε διατυπώσει η Πολιτεία ότι δηλαδή η σφαγή ήταν απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η βιώσιμη διαχείριση της γης.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top