0
Ελεύθερες διελεύσεις στα διόδια και επίσημα. Η ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών άνοιξε και είναι στην διάθεση όλων των ενδιαφερομένων. 

Η εφαρμογή αφορά την εγγραφή και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την ελεύθερη διέλευση, από τα διόδια της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων της, των ΑμεΑ, των ανέργων και των μονίμων κατοίκων των όμορων δήμων. 

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση αφορά τους κατοίκους του Νομού Θεσπρωτίας και του Δήμου Μετσόβου, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ήπειρο, καθώς ανάλογη, προνομιακή μεταχείριση ζητούν κι άλλες περιοχές.

Η λειτουργία της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας έρχεται σε εφαρμογή της απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, για την ελεύθερη διέλευση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών και αφορά τους μετωπικούς σταθμούς: ΤΥΡΙΑ, ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ, ΜΑΛΑΚΑΣΙ, ΜΟΥΣΘΕΝΗ, ΙΑΣΜΟΣ, ΜΕΣΤΗ, ΑΡΔΑΝΙΟ και ΙΕΡΟΠΗΓΗ και τους κατοίκους των δήμων ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΙΑΣΜΟΥ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΜΥΚΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΤΟΠΕΙΡΟΥ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ.

Οι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω δήμων, αλλά και οι άνεργοι και τα Άτομα με Αναπηρία, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτουν:

  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγράφεται στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος
  • Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας
  • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα/τα μόνιμου κατοίκου
  • Κάρτα ανεργίας σε ισχύ για τους ανέργους

Σε ό,τι αφορά τα Άτομα με Αναπηρία, τέλος, υποβάλλεται το δελτίο στάθμευσης ΑΜΑ που χορηγείται από τις υπηρεσίες του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και σύντομη και με τη μεταφόρτωση των απαραίτητων δικαιολογητικών ολοκληρώνεται και υποβάλλεται η αίτηση.

Αφού ελεγχθεί άμεσα η κάθε αίτηση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και αφού πιστοποιηθούν τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί, εγκρίνεται το αίτημα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων, ως τελικών δικαιούχων ελεύθερης διέλευσης.

Η ηλεκτρονική «φόρμα» είναι διαθέσιμη από το Υπουργείο στην διεύθυνση http://www.yme.gr/?tid=940&aid=5799

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top