0
Οι ταβέρνες των Καλυβίων είναι σημείο αναφοράς ολόκληρης της περιοχής των Μεσογείων και όχι μόνο, για το καλό φαγητό!


Μέχρι σήμερα τουλάχιστον οπότε και ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η κατάσχεση 28 κιλών ηρωίνης την οποία μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε φύλαγαν σε μία ταβέρνα στα Καλύβια!

Την όλη επιχείρηση είχαν αναλάβει στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, καθώς και υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος.

Κατάφεραν να συλλάβουν δύο Αλβανούς ηλικίας 32 (ηγετικό στέλεχος) και 34 ετών και μια 29χρονη Ελληνίδα που ήταν μέλη του κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα ο 32χρονος θεωρείται ηγετικό στέλεχος της συμμορίας!

Στην ταβέρνα των Καλυβίων λοιπόν, που δούλευε ο 34χρονος συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 59 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 28 κιλών και 708,5 γραμμαρίων!

Επίσης βρέθηκε ένα δέμα που περιείχε άγνωστη ουσία συνολικού βάρους 5 κιλών και 180 γραμμαρίων και ένα πλαστικό μπουκάλι που περιείχε υγρό άγνωστης χημικής σύνθεσης βάρους 520 γραμμαρίων.

Τόσο η ουσία όσο και το υγρό χρησιμοποιούνταν για τη νόθευση της ηρωίνης πριν αυτή διατεθεί στην... αγορά.

Στον χώρο της ταβέρνας που είχαν αποθηκευθεί η ηρωίνη και οι άλλες σουσίες βρέθηκαν επίσης μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, σακούλες και σπάτουλες με εμφανή υπολείμματα ηρωίνης που χρησιμοποιούνταν από μέλη του κυκλώματος για την επανατυποποίηση – συσκευασία των ποσοτήτων ηρωίνης, μετά την πρόσμιξή τους με άλλες ουσίες.

Στο σπίτι όπου έμεναν ο 32χρονος και η 29χρονη βρέθηκαν 4 μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 90,1 γραμμαρίων, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία. Επίσης το ποσό των 4.600 ευρώ, πέντε κινητά τηλέφωνα και δύο αστυνομικές ταυτότητες μάλλον πλαστές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος, κατά περίπτωση, εισήγαγαν ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες μετά από διαδικασίες νόθευσης και τυποποίησης, τις έκρυβαν σε ειδικές κρύπτες με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top