0
Η φωνή του Παντελή Παντελίδη σιώπησε, αλλά όχι και τα τραγούδια του. Για πολλούς μήνες μετά το θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, τα τραγούδια του Παντελή ακούγονται παντού. 


Ακόμα και άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν μουσικά, τον ανακάλυψαν μετά τον θάνατο του. Σύμφωνα με το Full life,  o Παντελής Παντελίδης εν ζωή ελάμβανε ετησίως για πνευματικά δικαιώματα από την ΑΕΠΙ περί τις 250.000 ευρώ. 

Ένα τεράστιο ποσό, αν συνυπολογίσουμε ότι η δισκογραφία στην Ελλάδα της κρίσης έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα χρήματα αυτά κυρίως αφορούν σε πωλήσεις 00, ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις, αλλά και συμμετοχές τραγουδιών στα προγράμματα νυχτερινών κέντρων.


Σήμερα η οικογένεια Παντελίδη, που διαθέτει πλέον τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του Παντελή, καλείται να εισπράξει -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- από τα ταμεία της ΑΕΠΙ ποσό που αγγίζει τις 500.000 ευρώ! 

Για πολλούς, δώρο «εξ ουρανού» του Παντελή στους γονείς και τα αδέρφια του. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του αριθμού και να συνειδητοποιήσει το ντελίριο και τη λατρεία του κοινού, αξίζει να αναφερθεί ότι σχεδόν αντίστοιχο ή λίγο μεγαλύτερο ποσό από πνευματικά δικαιώματα έχουν εισπράξει μόνον οι κληρονόμοι του αείμνηστου Βασίλη Τσιτσάνη. 


Κι αυτό στο παρελθόν, όταν η δισκογραφία μεσουρανούσε και τα νυχτερινά μαγαζιά δούλευαν έξι, ακόμα και επτά μέρες. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top