0
Βροντερά μηνύματα με αποδέκτη την Τουρκία αλλά και παραλήπτες εντός της χώρας εξέπεμψε μέσα από την ημερήσια διαταγή του για την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμενος.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ

Του Υπουργού Εθνικής Άμυνας
κ. Πάνου Καμμένου
για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
21 Νοεμβρίου 2017

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό,

Η 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, πέραν από μεγάλη εορτή της ορθοδοξίας, είναι και ημέρα αναγνώρισης και τιμής του Ελληνισμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας οι οποίες έχουν συνδεθεί με την ένδοξη ιστορία της Πατρίδας μας, συγκλονίζοντας αρκετές φορές ολόκληρη την υφήλιο με το πάθος των ελλήνων για ελευθερία και δημοκρατία. Αυτή η ιστορία μας κάνει όλους υπερήφανους.

Αυτή η ιστορία μας διδάσκει.

Τους ένδοξους και αθάνατους νεκρούς των Ενόπλων Δυνάμεων μνημονεύουμε σήμερα. Η θυσία τους είναι φάρος για τις επόμενες γενιές. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας φροντίζει και αναδεικνύει τις ηρωικές τους πράξεις, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους στο Έθνος.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, είναι εκείνες που όχι μόνο έγραψαν σελίδες δόξας και ηρωισμού, υπερασπιζόμενες διαχρονικά την ελευθερία και τα εθνικά ιδανικά, αλλά συνεχίζουν και σήμερα να κρατούν τη Σημαία μας ψηλά, ανταποκρινόμενες στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μεγάλη, ενώ παράλληλα οι σύμμαχοι και εταίροι μας τις σέβονται και επαινούν τις δεξιότητες και τη διεθνή παρουσία τους.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Είστε οι άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας και αξίζετε κάθε τιμής γιατί έχετε αφιερώσει τη ζωή σας στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Ειδικά αυτή την χρονική περίοδο, των μεγάλων αμφισβητήσεων και απρόβλεπτων ανατροπών στην περιοχή μας και ευρύτερα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, κρίνεται επιτακτική η ψύχραιμη αντιμετώπιση των προκλήσεων, η ενότητα, η εθνική ομοψυχία, η αποφασιστικότητα και η εκτέλεση του καθήκοντος.

Αυτό το εγγυώνται οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας, με το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό τους, που είναι έτοιμο και αποφασισμένο να φέρει σε πέρας πάντοτε με συνέπεια την υψηλή και δύσκολη αποστολή του. Αποστολή η οποία σε περίοδο ειρήνης και πολέμου είναι αναλλοίωτη για όλα τα στελέχη και τους κληρωτούς, που στέκουν αταλάντευτοι φρουροί της Πατρίδας μας και μαζί με τους Εθνοφύλακες και τους εφέδρους μας, διαχρονικά δηλώνουν παρόντες στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Μην ξεχνάμε τη ρήση: Αν θες την ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο. Αυτό υλοποιείτε με τις συνεχείς εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες σας, που προσομοιάζουν με τις πραγματικές πολεμικές συνθήκες, και τις οποίες παρακολουθώ συνεχώς από κοντά μαζί με την στρατιωτική ηγεσία.

Για την Κυβέρνηση το ζητούμενο είναι η ασφάλεια του ελληνικού έθνους, και αναφέρομαι στο έθνος γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε τον Κυπριακό Ελληνισμό στου οποίου την ασφάλεια είμαστε αμετάκλητα δεσμευμένοι.

Το αίσθημα αυτό της ασφάλειας, εμπεδώνεται καθημερινά στην κοινωνία και με την καθημερινή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο, σε αποστολές Έρευνας

Διάσωσης, αεροδιακομιδών και πυρόσβεσης, την αρωγή σε φυσικές κ αταστροφές, τ ην σ ημαντική σ υνεισφορά σ το προσφυγικό καθώς και σε άλλες δράσεις. Ο άριστος επαγγελματισμός των στελεχών και των στρατευμένων μας, καθίσταται ουσιαστικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως των ακριτικών πληθυσμών. Στόχος μας είναι η συνεχής ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ευελιξίας χρησιμοποίησης των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη, χωρίς να αποκλίνουν από την πρωταρχική τους αποστολή, που δεν είναι άλλη από την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, από την πλευρά της δρομολογεί σημαντικές πρωτοβουλίες σε νευραλγικούς τομείς της άμυνας και ο σχεδιασμός μας γίνεται με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Προχωράμε με τόλμη σε παρεμβάσεις και τομές, στοχευμένες και ουσιαστικές, που ενισχύουν την θωράκιση του εθνικού μας αμυντικού συστήματος.

Αυτό καθίσταται πρωταρχική μας υποχρέωση καθώς, η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να αποστρέψει την προσοχή της από τις προκλήσεις ασφαλείας που αναδύονται συνεχώς στον γεωπολιτικό της περίγυρο.

Σε πολιτικό επίπεδο υλοποιούμε όλες τις απαραίτητες δράσεις ώστε η Ελλάδα να βρίσκεται στον πυρήνα των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό επίπεδο.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Πέρα από κάθε σύγχρονο οπλικό σύστημα, καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη της αποστολής και την επαύξηση της μ αχητικής ικανότητας, π αραμένει ο α νθρώπινος παράγοντας. Οι στυλοβάτες δεν είναι άλλοι από το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε εσάς επενδύουμε και οφείλουμε να επενδύουμε στο μέλλον.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσπαθεί να δώσει λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζετε εσείς που φυλάτε καθημερινά Θερμοπύλες σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Η μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί κεντρική συνιστώσα της πολιτικής μας. Ήδη τα δυόμιση τελευταία χρόνια, με γνώμονα την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των στελεχών, έχουν αναληφθεί δράσεις για την εξέλιξη και σταδιοδρομία, τις μεταθέσεις, τη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη και τη στήριξη της στρατιωτικής οικογένειας.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις πολυποίκιλες δράσεις μας, εντείνοντας τις προσπάθειες μας για να βιώνουν τα στελέχη μας και οι στρατευμένοι καλύτερες συνθήκες σε όλους τους τομείς.

Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Με εθνικό όραμα οφείλουμε όλοι μας να συνδράμουμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας και τη διατήρηση της Ελλάδας ως δύναμη ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.
Σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που με πίστη στις αξίες του Ελληνισμού και διάθεση προσφοράς, κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, εργάζεσθε με ζήλο και αφοσίωση, ώστε ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφάλεια και ηρεμία και να εκτελεί απρόσκοπτα τα ειρηνικά του έργα.
Σας προτρέπω να συνεχίσετε το έργο σας με υψηλό φρόνημα και εύχομαι η Παναγία μας που τιμούμε σήμερα, να δίνει συνεχώς δύναμη σε εσάς, στις οικογένειες σας και σε όλο το ελληνικό έθνος.

Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ζήτω το Έθνος».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top