0
Τα πρώτα αμερικανικά ελικόπτερα θα εμφανιστούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την απόφαση των ΗΠΑ για εγκατάσταση Μονάδας Συναρμολόγησης τους στην περιοχή μας αλλά και στρατιωτικής βάσης στην περιοχή με το βλέμμα στα Στενά…

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, συνολικά 19 στρατιωτικά ελικόπτερα που προέρχονται από τη Ρουμανία, θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της πόλης.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα, αφού αποσυναρμολογηθούν κάποια κομμάτια τους, στη συνέχεια θα φορτωθούν σε πλοίο του αμερικανικού στόλου που θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με προορισμό την Ισπανία.

Τα ελικόπτερα δεν θα φτάσουν όλα μαζί, αλλά ανά ομάδες των πέντε, χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι ημέρες της επόμενης εβδομάδας που θα συμβεί αυτό.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, δείχνει πως η υλοποίηση του project για την εγκατάσταση στην περιοχή Μονάδας Συναρμολόγησης Ελικοπτέρων αλλά και Αμερικανικής Βάσης, τη δεύτερη στη χώρα μας μετά τη Σούδα, δεν είναι απλά μια ευχή ή πρόθεση, αλλά έχουν ήδη γίνει συγκεκριμένες κινήσεις για την υλοποίηση τους.

Οι λεπτομέρειες συζητήθηκαν μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ρόναλντ Τραμπ υπογράφηκαν και οι σχετικές συμφωνίες, άσχετα αν αυτό που προβλήθηκε ήταν το θέμα του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.

Συγκεκριμένα η Αμερικανική Βάση, θα είναι όπως αυτή στη Σούδα της Κρήτης.

Η Αλεξανδρούπολη άλλωστε πιστεύουν οι Αμερικανοί, ότι εκτός από μεγάλη σημασία όσον αφορά τους ενεργειακούς αγωγούς και το γεγονός ότι καθίσταται ενεργειακός κόμβος, είναι κομβικό γεωπολιτικό σημείο και για τον έλεγχο της περιοχής.

Το υποδηλώνουν εξάλλου όσα έχει πει κατά καιρούς και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ, με τελευταίες αναφορές κατά την παρουσία του στην περιοχή, όταν διεξήχθη το 1ο Ενεργειακό Φόρουμ στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Με μια βάση τους, οι Αμερικανοί θα μπορούν να ελέγχουν όλη την περιοχή των Βαλκανίων και να μην επιτρέψουν την επέκταση της Ρωσίας, κάτι άλλωστε που ανέφερε ξεκάθαρα ο κ.Πάιατ κατά την ομιλία του αρχές του προηγούμενου μήνα στην Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα, θέλουν να ελέγχουν και τις εξελίξεις στην Τουρκία, αφού οι σχέσεις των ΗΠΑ με τον Ερντογάν και την γειτονική μας χώρα είναι πολύ κακές.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαία, η αναφορά του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε επιθετικότητα της Τουρκίας, κατά τις επίσημες δηλώσεις του με τον Πρόεδρο Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Ενήμεροι για τις προθέσεις των Αμερικανών είναι και κάποιοι παράγοντες του Έβρου, ελάχιστοι αυτή την στιγμή, των οποίων ζητήθηκε η γνώμη για τις αντιδράσεις που ενδεχομένως θα υπάρξουν από μέλη του ΚΚΕ.

Γιατί οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πλέον κανένα πρόβλημα με της ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ και από τους θεσμικούς τους ρόλους έκαναν ότι μπορούσαν για να διευκολύνουν πριν από καιρό την διέλευση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ απ΄την περιοχή μας.

Απ’ το περίφημο: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν πλέον στο… επενδυτές των λαών Αμερικάνοι καλωσήρθατε».

Πώς αλλάζουν οι καιροί…



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top