0
Μπορεί πολλοί Έλληνες και ξένοι αναλυτές να θεωρούν ότι όσα γίνονται στο υπογάστριο της Τουρκίας προ ιονίζουν την διάλυση της, ωστόσο ο Ερντογάν έχει αποδείξει, όπως και το Τουρκικό κατεστημένο, ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος. 


Και αυτό διότι ασχέτως πως θέλουμε εμείς να βλέπουμε την Τουρκία, η γειτονική χώρα τον 80 εκατ., των στρατιωτικών συμπαραγωγών που μετέχει στο ΝΑΤΟ  και που έχει καταφέρει να συνδιαλέγεται επί ίσοις όροις με Αμερικανούς και Ρώσους.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Ερντογάν ήταν τσακωμένος με τον Πούτιν μέχρι που τα ξαναβρήκαν, τώρα κάνει «νερά» στον Τραμπ. Δεν έχει διστάσει να τα βάλει με την Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όλα αυτά βέβαια από τη μια πλευρά για εσωτερική κατανάλωση, από την άλλη όμως, άσκηση διπλωματίας που υποδουλώνει ότι η Τουρκία θέλει να θεωρείται μεγάλη δύναμη.

Παρότι λοιπόν κάποιοι θεωρούν ότι η εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία θα της δημιουργήσει πρόβλημα, ο Ερντογάν φαντάζεται, και δεν το φαντάζεται απλώς , γιατί έχει ήδη στρατό εντός της Συρίας, ότι και τους Κούρδους θα απομονώσει αλλά ότι μπορεί και να κερδίσει εδάφη.

Χαρακτηριστικός είναι ο χάρτης που δημοσιεύει η εφημερίδα  Γενί Ακίτ που είναι η νούμερο ένα φιλοκυβερνητική εφημερίδα όπου συμπεριλαμβάνει στην Τουρκία ολόκληρη την περιοχή της Μοσούλης και φυσικά τα κοιτάσματα πετρέλαιο. Μην ξεχνάμε ότι άνηκε στην Οθωμανική αυτοκρατορία και δεν είναι τυχαίες οι αναφορές του Ερντογάν στα Σύνορα της Καρδιάς του.

Το άκρως επικίνδυνο για εμάς είναι ότι σε αυτόν τον περίφημο χάρτη συμπεριλαμβάνεται στην κατοχή της Τουρκίας και η Κύπρος αλλά και η Λέσβος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top