0
Τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο των εμπλοκών μεταξύ τουρκικών μαχητικών που παραβιάζουν το FIR Αθηνών και εν συνεχεία τον εθνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο και των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας που σπεύδουν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά είναι συχνό και προκαλεί ανησυχία στους επιτελείς τους Πενταγώνου για πιθανό… ατύχημα.


Το στοιχείο όμως που προβληματίζει περισσότερο τη στρατιωτική ηγεσία δεν είναι τόσο οι παραβιάσεις και οι εμπλοκές που έχουν αυξηθεί. 

Οι Έλληνες χειριστές, τα «γεράκια της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι στην κορυφή του κόσμου και μπορούν να πάρουν την… ουρά των Τούρκων πριν αυτοί το καταλάβουν. Είναι ότι σχεδόν όλα τα τουρκικά αεροσκάφη που μπαίνουν στο Αιγαίο είναι οπλισμένα.

Οι Έλληνες πιλότοι θεωρούνται ότι είναι κλάσεις ανώτεροι από τους Τούρκους αλλά το γεγονός αυτό αποτελεί και λόγο ανησυχίας, αφού οι επικίνδυνοι ελιγμοί που κάνουν μπορεί να οδηγήσουν σε ατύχημα πάνω από το Αρχιπέλαγος. Η τραγωδία Ηλιάκη είναι χαρακτηριστική. 

Ένας εμπειρότατος Έλληνας χειριστής σκοτώθηκε όταν πραγματικά τον εμβόλισε ο Τούρκος. 

Το πόσο ικανοί είναι οι Έλληνες χειριστές φαίνεται στο παρακάτω βίντεο όπου έχουν «κλειδώσει» τους Τούρκους στο Αιγαίο και δεν ξέρουν από πού να φύγουν. 

Τα ανώτερα δε στελέχη που μιλούν στην κάμερα της ΕΡΤ δείχνουν όχι μόνο την αφοσίωση στις αρχές και στις αξίες που έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται και να φυλάτουν την πατρίδα, αλλά και τον άρτιο επαγγελματισμό τους. 


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top