0
Με επίκεντρο τους  Αλβανούς πρωταγωνιστές πολύκροτης υπόθεσης, έρευνα σε όλους τους δικαστικούς φακέλους που χειρίστηκε τους προηγούμενους μήνες και στόχευση σε συγκεκριμένους κρατουμένους τριών σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, συνεχίζονται οι προσπάθειες του Ανθρωποκτονιών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.



Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω από την εκβίαση του γνωστού ποινικολόγου κρύβονταν πολλά εκατομμύρια ευρώ, οι μαφιοζοι προσπαθούσαν απειλώντας και τρομοκρατώντας τον 52χρονο να πετύχουν τους στόχους τους. Η ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων τόσο του αριθμού που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνου για να κλείσουν ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλο όσο και των κλήσεων που απομονώθηκαν ως ύποπτες από την κεραία της λεωφόρου Αλεξάνδρας οδηγούν κατευθείαν στις φυλακές και αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως οι ηθικοί αυτουργοί έστειλαν τους δολοφόνους γιατί οι ίδιοι λόγω του εγκλεισμού τους αδυνατούσαν να πάνε.

Πρώτη υπόθεση που μπήκε στο μικροσκόπιο είναι αυτή ενός οικονομικού σκανδάλου, ένας εκ των δικηγόρων του κεντρικού προσώπου που βρίσκεται στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ήταν και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Το ίδιο πρόσωπο κατονομάστηκε από δύο Αλβανούς ότι τους έταξε 100.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο της εταιρείας του Δημοσίου.

Η Αστυνομία εξετάζει αν η μαφιόζικη ομάδα που συμμετείχαν οι Αλβανοί εκβίαζε τον πρωταγωνιστή ζητώντας εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποσύρει την καταγγελία. Στο πλαίσιο αυτό προσπάθησαν να εκβιάσουν και τον δικηγόρο του όμως η «δουλειά» στράβωσε και αντί για έναν πυροβολισμό στο πόδι για να λάβει το μήνυμα και να υπακούσει στις προσταγές τους, τον δολοφόνησαν.

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. είναι βέβαιοι ότι οι δολοφόνοι είναι Αλβανοί που κατατάσσονται στα χαμηλά κλιμάκια του υποκόσμου και αμέσως μετά την επίσκεψη στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου και το «στράβωμα» της δουλειάς, τρομοκρατημένοι εγκατέλειψαν τη χώρα. Οι ίδιες εκτιμήσεις λένε ότι φοβούνται περισσότερο τη μαφία που θα τους κυνηγήσει για να τους κλείσει το στόμα παρά την Αστυνομία και για το λόγο αυτό έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Τα άλλα σενάρια που εξετάζει το Ανθρωποκτονιών είναι οι δράστες να έχουν πάρει εντολή από πρωταγωνιστή άλλης υπόθεσης που χειριζόταν ο δικηγόρος και έχει να κάνει με διακίνηση ναρκωτικών, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να πήγαν στο γραφείο γνωρίζοντας ελάχιστα πράγματα για τους εντολείς και τα συμφέροντα τους. Ναυλώθηκαν για να στείλουν απλώς ένα μήνυμα και να εκφοβίσουν και αυτοί τράβηξαν την κατάσταση στα άκρα… 

Την ίδια ώρα ο βοηθός του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του σκηνικού, έχει δώσει περισσότερες από πέντε καταθέσεις στο Ανθρωποκτονιών. Μάλιστα, ο 32χρονος δικηγόρος φυλάσσεται καθώς θεωρείται από τους αστυνομικούς πρόσωπο - κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης. 

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top