0
Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο… αλλάζει τη χώρα, αλλά αλλάζει… και τη μυθολογία. 


Μία ημέρα μετά την εξαγγελία του περί επενδύσεων και ανάπτυξης στην Ελλάδα μία μεγάλη εταιρεία, όπως η Eldorado Gold ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να τα βροντήξει και να φύγει από το χώρα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως άλλα λέει και άλλα κάνει.

Δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι Έλληνες πολίτες το έχουν βιώσει αυτό πολλές φορές, αφού με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. 
Ούτε ένα μέτρο απ’ αυτά που υπόσχονταν δεν υλοποιήθηκε. Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε έχει ομολογήσει πως το «success story» που πουλάει δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος.
Όλοι θυμόμαστε όταν 
επισκέφθηκε την καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» και εκμυστηρεύτηκε στους εργαζόμενους πώς όταν τον επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και του μίλησε για την τεράστια επένδυση που σκέπτονταν να κάνει ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Δημήτρη Τζανακόπουλο του είχε πει «είσαι σίγουρος πως δεν μας κοροϊδεύει;».
Βεβαίως ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί και πώς θα σκίσει τα μνημόνια αλλά αντί γι’ αυτό υπέγραψε ακόμη δύο βάζοντας τη χώρα ακόμη πιο βαθιά στην επιτροπεία των δανειστών, στην ύφεση, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Είχε υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ αλλά χθες στη ΔΕΘ δεν είπε απολύτως τίποτα για τον φόρο που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι των επινόησαν και τον εφάρμοσαν. Φαίνεται λοιπόν πώς έρχεται και η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι κ.κ. βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν βλέπουν μεγάλες επιβαρύνσεις από τους φόρους σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ξαφνικά γίναμε Ευρώπη για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους μισθούς και στις συντάξεις έχουμε γίνει… Βενεζουέλα. Παρ’ ότι ο κ. Τσίπρας είπε πώς η χώρα βρίσκεται… μακρυά, για να ασχοληθεί με τα προβλήματα της, ο ίδιος την έχει φέρει τόσο κοντά που δεν φαντάζεται ούτε ο ίδιος. Έσπευσε μάλιστα να ειρωνευτεί τους συνταξιούχους λέγοντας πώς οι συντάξεις είναι στα επίπεδα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Δεν μας είπε όμως ποιών χωρών.

Είναι εμφανές λοιπόν πώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν τη χώρα, αλλά προς το χειρότερο. Υπόσχονται επενδύσεις οι οποίες δεν έρχονται και ανάπτυξη η οποία είναι ανεμική και βεβαίως έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του έχουν φροντίσει να πιάσει η χώρα και οι πολίτες της πάτο.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα δεν αλλάζει μόνο τη χώρα, αλλά και την ελληνική μυθολογία. Κατά την ομιλία του στον Βελλίδειο υποστήριξε πώς «θα καθαρίσουμε τον κόπρο του Αυγέα», υπονοώντας ότι η κυβέρνησή του θα πατάξει τη διαφθορά, αλλά κάνοντας λάθος την έκφραση από τους μύθους του Ηρακλή, καθώς το σωστό είναι «η κόπρος του Αυγεία».



Το λάθος δεν πέρασε απαρατήρητο, όπως φαίνεται και στο twitter με σχόλια ειρωνικά κατά του κ. Τσίπρα. Ιδίως όταν η γκάφα του κ. Τσίπρα με την ελληνική μυθολογία ήταν η δεύτερη μέσα σε ένα 24ώρο.

Αποχαιρετώντας τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε ένα σχόλιο στο twitter στο οποίο έγραφε: «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία, όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες… Έτσι κι εμείς προχωράμε με αποφασιστικότητα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση».

Σύμφωνα με τον μύθο του Ομήρου, οι σειρήνες αναφέρονται ως κατοικούσες στη νήσο Ανθεμόεσσα του Τυρρηνικού πελάγους, στο στενό της Μεσσήνης μεταξύ Σικελίας και Καλαβρίας. 

Ο Οδυσσέας είχε ενημερωθεί από την Κίρκη για το γοητευτικό τραγούδι τους με το οποίο παγίδευαν τους ανυποψίαστους ταξιδιώτες, που πλησιάζοντας είτε ξεχνούσαν τον προορισμό τους, είτε κατασπαράζονταν απ΄ αυτές, κι έτσι διέταξε σε όλο το πλήρωμα του να βάλουν κερί στα αυτιά τους ώστε να μην ακούν το τραγούδι των Σειρήνων.

Ο ίδιος, όμως, ζήτησε να τον δέσουν στο κατάρτι ώστε όταν ακούσει το τραγούδι τους να μην παρασυρθεί στη γοητεία τους…

Τα συνεχή λάθη του κ. Τσίπρα μαρτυρούν άγνοια και έλλειψη σοβαρότητας. Αυτός είναι ο λόγος που έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. 

Ενδεικτικό είναι πώς ούτε καν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον πιστεύουν. Σε δημοσκόπηση που έγινε και αναφορικά με τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού να λάβει κοινωνικά μέτρα από το 2019 μόνο το 15,1% των πολιτών τον πίστεψε.

Στο συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 82,1%, η κοινωνία είναι πεπεισμένη ότι δεν πρόκειται αυτές να εφαρμοστούν. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι στους δύσπιστους περιλαμβάνονται και δύο στους τρεις που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (65,6%), ενώ μόλις στο 30,1% είναι όσοι προσδοκούν υλοποίηση των εξαγγελιών.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top