0
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης,  στις τοποθετήσεις του στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που έγινε στα Τίρανα μίλησε για τους τέσσερις στόχους που πρέπει να πετύχει η Συμμαχία.


Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να δράσει από κοινού με την ΕΕ για την ενίσχυση της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, όπως αναφέρει το militaire.gr. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει πλήρης εκμετάλλευση των περιφερειακών πρωτοβουλιών, όπως η Διαβαλκανική Σύνοδος των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο 2017, για την προώθηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Απαιτείται πολύ καλός συντονισμός επίβλεψης των τριών διασυνδεδεμένων τομέων της Συμμαχίας (της προβολής σταθερότητας, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ανάπτυξης δυνατοτήτων άμυνας και ασφάλειας).

Η παράνομη μετανάστευση πρέπει να είναι παράγοντας που θα ληφθεί υπόψη στη διαμόρφωση των δράσεων προβολής σταθερότητας.

Η συνεργασία του ΝΑΤΟ με διεθνείς οργανισμούς και έτερους δρώντες θα συμβάλλει περαιτέρω στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων του.

Στο περιθώριο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τους ομολόγους του, καθώς και με τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (Supreme Allied Command Europe-SACEUR), General Curtis Scaparrotti, τον Ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού της Συμμαχίας (Supreme Allied Command Transformation-SACT), General Denis Mercier, και τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής ΝΑΤΟ, General Petr Pavel.

Κατά την παραμονή του στα Τίρανα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κκ  Αναστάσιο καθώς και την Πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, κα Ελένη  Σουράνη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top