0
Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε το καθεστώς Ράμα στην Αλβανία κατά της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.


Μετά τη συνάντηση του Αλβανού Πρωθυπουργού με τον Τζορτζ Σόρος στη Νέα Υόρκη, έγινε γνωστό ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα νομοσχέδιο προστασίας των εθνικών μειονοτήτων, με το οποίο η χώρα χασισοφυτεία αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικής», ελληνικής, βλαχικής, μαυροβούνιας, σερβικής, βοσνιακής και αιγυπτιακής μειονότητας, αλλά όχι και βουλγαρικής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε την ύπαρξη βουλγαρικής μειονότητας στην Αλβανία και είναι αυτή που το καθεστώς Ράμα βάφτισε «μακεδονική» προκαλώντας τόσο την Αθήνα όσο και τη Σόφια.

Επίσης, το καθεστώς Ράμα αναγνωρίζει την ύπαρξη «βλάχικης» μειονότητας, προσπαθώντας έτσι να διαχωρίσει τους Ελληνόβλαχους της Αλβανίας από τους Βορειοηπειρώτες.

Οι Ελληνόβλαχοι στην Αλβανία πάντα συνέδεσαν τις τύχες τους με τον Ελληνισμό, αλλά ο Έντι Ράμα, από πατέρα Βλάχο και μητέρα Χειμαρριώτισσα -για αυτό και θεωρείται εξωμότης Έλληνας- συνεχίζει να εξυπηρετεί ατζέντες μη φιλικές προς την Ελλάδα.

Κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι υπογράμμισε ότι τα Τίρανα, ανταποκρινόμενα στις συστάσεις της Ε.Ε., θα ψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο που εγγυάται όλα τα μειονοτικά δικαιώματα στη χώρα. 

Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο ρυθμίζει και τα θέματα σχετικά με τη χρήση της γλώσσα της κάθε μειονότητας στη δημόσια διοίκηση.


Η αλβανική κυβέρνηση οφείλει να θυμάται ότι ισχύει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, ανεξάρτητα από τη μη εφαρμογή του, το οποίο ορίζει αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου και ότι οι προκλητικές ενέργειες του αλβανικού κρατιδίου απλώς επιβαρύνουν τη θέση του.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top