0
“Ανίερα”…. απόνερα έχουμε δυστυχώς τις τελευταίες ώρες με αφορμή την άρνηση των Αγιορειτών να δεχτούν τον πρωθυπουργό στο “περιβόλι της Παναγιάς”.


Η έντονη συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας στο πλαίσιο της οποίας σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν τόσο ο καθοδηγούμενος της Μονής Δοχειαρίου, Γρηγόριος, όσο και ο αντιπρόσωπος της Μονής Ξηροποτάμου, Ιερομόναχος Παύλος, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και πλέον….καλοθελητές δηλητηριάζουν συνειδητά τις σχέσεις Καρυών-Μαξίμου.

Σχέσεις οι οποίες όπως έχουμε ξαναγράψει είναι αγαστές και λόγω της καλοκαιρινής ρύθμισης της κυβέρνησης για τη φορολογία των ακινήτων του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα πολιτικά και εκκλησιαστικά “ζιζάνια” η απόφαση της Ιεράς Κοινότητας ήταν απαράδεκτη και απρεπής, να απαγορευθεί, δηλαδή, η είσοδος του πρωθυπουργού της χώρας σε τμήμα που ανήκει στην ελληνική επικράτεια.

Συνάμα από κύκλους κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται μια δυσφορία μιλώντας μάλιστα και για αχαριστία των Αγιορειτών ειδικά μετά τη….βολική ρύθμιση του καλοκαιριού.

Δεν διστάζουν μάλιστα, στη λογική της μόνιμης αναζήτησης εχθρών προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να ισχυριστούν πως το Άγιο Όρος συγκλίνει περισσότερο προς την….”δεξιά του Κυρίου”, ναρκοθετώντας την αριστερή κυβέρνηση!

Ίσως όμως η πιο σοβαρή κατηγορία και συνάμα η πιο αδιανόητη είναι αυτή που υποστηρίζει πως σημαντικό ρόλο για την απόφαση της αγιορείτικης κοινότητας έπαιξε το γεγονός πως τρία εκ των 20 μοναστηριών ήταν…μη ελληνικά.

Επιχειρείται δηλαδή “εθνικοποίηση” της απόφασης επειδή στην Ιερά Μονή Παντελέημονος (ρωσική), στην Ιερά Μονή Ζωγράφου (βουλγαρική) και στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου (σερβική) δεν εγκαταβιούν Έλληνες μοναχοί.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top