0
Την παραίτησή του υπέβαλε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας Αυγή, μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου Νίκου Τσαγκρή. 

Οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ως προς το πρόβλημα χρηματοδότησης της εφημερίδας.

Η επιστολή παραίτησης του Ν. Τσαγκρή έχει ως εξής:

“ΑΘΗΝΑ, 26/9/2017

Αγαπητοί σύντροφοι – ες,

Για συναισθηματικούς, κυρίως, λόγους, που συνδέονται με την πολιτική και δημοσιογραφική μου καταγωγή, τον περασμένο Απρίλιο, ανταποκρίθηκα στην έκκληση της εκδοτικής αρχής (μέσω του σ. Νίκου Φίλη) να «βάλω πλάτη» για την «σωτηρία της ΑΥΓΗΣ» και, εν τέλει, βρέθηκα στη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της εφημερίδας, με αρμοδιότητα τον ριζικό ανασχεδιασμό της.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο της θητείας μου στο Δ.Σ., υπέβαλα ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανασχεδιασμού της ΑΥΓΗΣ, με στόχο την υπέρβαση του σημερινού (συρρικνωμένου στον στενό κομματικό πυρήνα) target group αναγνωστών της εφημερίδας και τη διείσδυσή της στο πλατύ κοινό των προοδευτικών αναγνωστών του καθημερινού και κυριακάτικου Τύπου: τον ανταγωνιστικό εμβολισμό του target group που μονοπωλεί ο λεγόμενος… «αστικός Τύπος».

Το σχέδιό μου έγινε δεκτό με… συγκρατημένο ενθουσιασμό από τους εκπροσώπους της εκδοτικής αρχής, τα μέλη του Δ.Σ και τη διεύθυνση της εφημερίδας και, ευθύς αμέσως, παραπέμφθηκε στις «καλένδες» μιας πρωτόγνωρης γραφειοκρατικής και ευθυνοφοβικής αναβλητικότητας σε βαθμό ματαίωσης.

Αγαπητοί σύντροφοι – ες, Κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης επαφής μου με την ΑΥΓΗ, αποκόμισα τη βεβαιότητα ότι, προκειμένου να προχωρήσει οποιοδήποτε σχέδιο ριζικού δημοσιογραφικού και αισθητικού ανασχεδιασμού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άμεση επίλυση εξαιρετικά σημαντικών δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων που την ταλανίζουν και την καθηλώνουν στη σημερινή της προβληματική κατάσταση.

Μα, δυστυχώς, στην περιοχή της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση – πόσο μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων.

Υπ’ αυτές τις απογοητευτικές συνθήκες, αισθάνομαι ότι η περαιτέρω παραμονή μου στο Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ δεν έχει καμιά απολύτως χρησιμότητα και είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω την παραίτησή μου.

Συντροφικά,

Νίκος Τσαγκρής

ΥΓ: Είναι αυτονόητο ότι η πολιτική και δημοσιογραφική μου εμπειρία και γνώση, καθώς και τα άρθρα μου παραμένουν στη διάθεση της ΑΥΓΗΣ και των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει.”

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top