0
Έρχονται μαζικές απολύσεις στις τράπεζες καθώς ένας στους τέσσερις εργαζόμενους θα απολυθεί από μέχρι το 2020.


Αυτό είναι το σχέδιο που προβλέπει απολύσεις και κλείσιμο υποκαταστημάτων.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες έχουν πλέον επισφαλές εργασιακό μέλλον καθώς θεωρούνται υπεράριθμοι από funds και ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι ο SSM ο νέος απόλυτος άρχων του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος (η αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έχει την εποπτεία των τραπεζών στην Ευρωζώνη) πιέζει τις ελληνικές τράπεζες να κλείσουν καταστήματα και συνεπώς να μειώσουν το προσωπικό τους.

Οι μεγαλομέτοχοι πιέζουν ασφυκτικά για μείωση προσωπικού και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για μείωση του λειτουργικού κόστους και η χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών καθιστά πολλές θέσεις υπαλλήλων περισσευούμενες.

Την ίδια ώρα οι τράπεζες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για εθελούσιες εξόδους. Η μείωση προσωπικού δεν μπορεί να γίνει με προγράμματα ανάλογα του πρόσφατου παρελθόντος. 

Οπότε όπως γίνεται κατανοητό στην επόμενη αξιολόγηση θα τεθεί θέμα ομαδικών απολύσεων για να γίνονται αυτές ανέξοδα

Σύμφωνα με πληροφορίες που είναι γνωστές από την αρχή της χρονιάς μέσα στο επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από τις αρχές του 2018 αναμένεται από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να αποχωρήσουν μέσω απόλυσης τουλάχιστον 3.000 ως 4.000 άτομα τα οποία στην συνέχεια μέχρι το 2020 θα φτάσουν τα 10.000.

Όσο για τα υποκαταστήματα αναμένεται να κλείσουν κατά 15-20% στο σύνολο.

Οι υπάλληλοι που θα δουν την πόρτα της εξόδου θα λάβουν τη νόμιμη αποζημίωση ή σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια επιπλέον χρήματα. Τα πακέτα εθελουσίας εξόδου που είδαμε ως σήμερα, ωστόσο, αποτελούν παρελθόν.

Την ίδια ώρα και με την πίεση από την ΕΚΤ για μείωση του λειτουργικού κόστους εκτός απ’ τις απολύσεις θα δούμε και μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων.

Οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα και γενικότερα οι ηλεκτρονικές συναλλαγές δίνουν τη δυνατότητα στις τράπεζες για μείωση και προσωπικού αλλά και υποκαταστημάτων…


Κάπως έτσι από τους 41.000 εργαζόμενους στις τράπεζες, σήμερα, αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους περίπου 31.000.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top