0
Υπόθεση βγαλμένη απο την σειρά CSI θυμίζει ο τρόπος με τον οποίον έδρασαν οι άνδρες της ασφάλειας προκειμένου να βρούν την «άκρη του νήματος» στην υπόθεση απαγωγής και ληστείας σε βάρος ενός εύπορου Σύρου.



Πίσω απο την ληστεία με λεία 280.000 ευρώ και 30.000 δολάρια ΗΠΑ, ήταν δυο ανθυπαστυνόμοι και ένας μετέπειτα κρατούμενος στις φυλακές της Ρωσίας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες κάνοντας χρήση στοιχείων που προέκυψαν απο βιντεοληπτικό υλικό, αποτυπώματα και DNA.

Στοιχείο «κλειδί» ο εντοπισμός ενός κλεμμένου αυτοκινήτου στη δυτική Αττική.

Η απαγωγή και το όχημα διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι 3 κακοποιοί, ήταν του ενός ανθυπαστυνόμου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Όλα ξεκίνησαν στις 21:30 το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου. Ο εύπορος Σύρος φτάνει στην Αθήνα με πτήση απο Γερμανία.

Στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, ένα αυτοκίνητο τον περιμένει, εκεί όμως τον εντοπίζουν και οι κακοποιοί που επιβαίνουν σε ένα τζιπ το οποίο φέρει πλαστές πινακίδες και ανήκει σε έναν ανθυπαστυνόμο.

Οι δράστες φορούν ρούχα αστυνομικών και μόλις ο Σύρος ξεκινάει, τον ακολουθούν. Μόλις το αυτοκίνητο του Σύρου φτάνει στο 49ο χιλιόμετρο της Αττικής οδού με κατεύθυνση την Αθήνα, ο οδηγός του τζιπ βγάζει φάρο, παρόμοιο με αυτόν που έχουν τα περιπολικά και του κάνουν σήμα να σταματήσει.

Φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλων τον αναγκάζουν να επιβιβαστεί στο τζιπ και ένας απο τους δράστες παίρνει το αυτοκίνητό του. Μετά απο μια ολόκληρη ώρα και αφού έχουν κάνει στάση, άγνωστο που, φτάνουν στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Μέχρι να φτάσουν εκεί τον χτυπούν συνεχώς. Εκει αφού κλέβουν τη τσάντα με τα χρήματα, του κλέβουν και το αυτοκίνητο εγκαταλείποντάς τον. Λίγη ώρα αργότερα καταφέρνει να εντοπισει το όχημά του, καθώς οι κακοποιοί το είχαν αφήσει σε κοντινή απόσταση.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί εξέταζαν το βίντεο της απαγωγής απο την Αττική οδό, χωρίς να οδηγούνται πουθενά. Η τύχη τους «χαμογέλασε» στις 8 Φεβρουαρίου, όταν εντόπισαν στο Μενίδι ένα αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή απο το Παλαιό Φάληρο. Μέσα εντόπισαν και τις πλαστές πινακίδες που είχαν χρησιμοποιήσει οι απαγωγείς του Σύρου, καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Άμεσα έγινε άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των ανθυπαστυνόμων και προέκυψε η συμμετοχή τους στην υπόθεση με ατράνταχτα στοιχεία.

Η «αυλαία» της υπόθεσης έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν και οι δυο ανθυπαστυνόμοι συνελήφθησαν.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top