0
Νέος πολιτικός σάλος ξεσπά με αφορμή τις αποκαλύψεις του parapolitika.gr για τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τις σχέσεις του με την οικογένεια του πλοιοκτήτη του Αγία Ζώνη 2, Θοδωρή Κουντούρη.

Και αυτό γιατί ο εν ενεργεία υπουργός εμφανίζεται σε βίντεο να διασκεδάζει χορεύοντας μάλιστα ζεϊμπέκικο στις 4 Μαρτίου του 2017, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Θεόδωρου Κουντούρη! Ο κος Κουρουμπλής ήταν καλεσμένος του πλοιοκτήτη στο γνωστό Ammos της παραλιακής.


Η εν λόγω οικογένεια μάλιστα φαίνεται ότι έχει εμπειρία σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου, καθώς ανάλογη ήταν η εκδήλωση στο ισόγειο των γραφείων της εταιρείας του στην Λεωφόρο Δημοκρατίας 57 στο Πέραμα, όπου υπάρχει το καφέ-μπαρ «Sailor», ιδιοκτησίας της συζύγου του, Κατερίνας.

Η τελευταία είναι εκείνη που ανάρτησε το σχετικό βίντεο στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook περήφανη για το γεγονός ότι ο υπουργός τίμησε με την παρουσία του, τον σύντροφο της ζωής της.

Πλέον, το βασικό ερώτημα που τίθεται σε πολιτικό επίπεδο, είναι αν αυτή η γνωριμία – έπαιξε κάποιο ρόλο στους κατά κοινή ομολογία προβληματικούς χειρισμούς της όλης υπόθεσης από την πλευρά του υπουργείου και στην γενικότερη κωλυσιεργία που παρατηρήθηκε όσον αφορά την ανάληψη δράσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για ποιο λόγο άραγε χρειάστηκε η περελαιοκηλίδα να φθάσει μέχρι το… Λαγονήσι για να «τρέξουν» οι προβλεπόμενες διαδικασίες;

Για ποιο λόγο ο κ. Κουρουμπλής έλαμψε δια της απουσίας του, επιθυμώντας εμφανώς να απέχει από το όλο σκηνικό, τις πρώτες κρίσιμες ώρες και μέρες μετά το ναυάγιο; Μήπως εκτός των άλλων ένιωθε άβολα και για το γεγονός ότι συνδεόταν κοινωνικά με τον Θεόδωρο Κουντούρη;

Κάποιοι μάλιστα λένε ότι το ταξίδι του κου Κουρουμπλή στο Λονδίνο – παρότι ήταν προγραμματισμένο δεν αναβλήθηκε – εάν και ήταν πλέον γνωστό, ποιου ήταν το πλοίο που δηλητηρίασε το Σαρωνικό!

Κι όμως ο ίδιος ο υπουργός σε συνέντευξή του στον Γιώργο Τράγκα και στα Παραπολιτικά FM υποστήριζε ότι δεν γνώριζε τον πλοιοκτήτη του Αγία Ζώνη, Θεόδωρο Κουντούρη!


Η απάντηση του Κουρουμπλή για το ζεϊμπέκικο

Απάντηση σχετικά με το βίντεο που ανέβασε στο Facebook η σύζυγος του ιδιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και στο οποίο φαίνεται ο ίδιος να χορεύει ζεϊμπέκικο σε κέντρο διασκέδασης, έδωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Το σημερινό επεισόδιο, που με εμφανίζει να χορεύω σε εκδήλωση του ιδιοκτήτη του Δ/Ξ Αγία Ζώνη 2 είναι λυπηρό και αναδεικνύει τον ιστό της λάσπης που υφαίνεται για το πρόσωπο μου, με σαφή στόχο να πληγεί η Κυβέρνηση. Ο συνδυασμός ενός άσχετου γεγονότος με το ναυάγιο του δεξαμενοπλοίου αποδεικνύει τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει όσοι ήλπιζαν να μας χρεώσουν αναποτελεσματικότητα και ολιγωρία.
Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα ως όφειλα, ήταν η Ετήσια Εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου. Θεωρώ αυτονόητο ότι το να αποδέχεται ο υπουργός προσκλήσεις εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν είναι μόνο συμβατό με τη δραστηριότητά του, αλλά και επιβεβλημένο. Τέτοιου είδους ολοκληρωτικές συμπεριφορές όμως, όπως τα σημερινά δημοσιεύματα, αποκαλύπτουν το DNA του αναχρονιστικού μηχανισμού που επιχειρεί να ματαιώσει κάθε προσπάθεια για το αύριο του τόπου» αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας

Στη συνέχεια προσθέτει:»Η πρωτοβουλία μου να ζητήσω και από τα άλλα κόμματα να καταθέσουμε από κοινού αίτημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για επανεξέταση όλων των αθωωτικών πράξεων και αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας που συνδέονται με το λαθρεμπόριο και άλλες εγκληματικές πράξεις, έχει αναστατώσει πολλά συμφέροντα.
Η προσπάθεια εκβιασμού μου θα πέσει στο κενό».

Η ανακοίνωση της εταιρείας «Αγία Ζώνη»

Την ίδια ώρα την δική της εκδοχή για το ζεϊμπέκικο του κ.Κουρουμπλή δίνει με ανακοίνωσή της και η εταιρεία «Αγία Ζώνη».

Οπως υποστηρίζει, ο υπουργός παραβρέθηκε σε χοροεσπερίδα του Σωματείου Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, στις 3 Μαρτίου. Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Κουντούρης «ουδέποτε έχει συναντηθεί με τον κ. Κουρουμπλή» και ότι «δεν υπάρχει καμία κοινωνική ή άλλη σχέση μεταξύ τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την «Αγία Ζώνη»:

Αναφερόμαστε στο σημερινό δημοσίευμα του ιστότοπου www.parapolitika.gr, στο οποίο υπάρχει άρθρο με τον τίτλο «Το ζεϊμπέκικο του Κουρουμπλή στη γιορτή του Κουντούρη του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» και σχετικό βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Υπουργός να χορεύει.

Το εν λόγω δημοσίευμα είναι ψευδές, συκοφαντικό και ανυπόστατο, για τους εξής λόγους

1) Ουδέποτε έχει συναντηθεί ο κ. Κουντούρης με τον κ. Κουρουμπλή. Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ή άλλη σχέση μεταξύ τους. Είναι απολύτως βέβαιο ότι μέχρι την ημέρα του ναυαγίου, ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας αγνοούσε την ύπαρξη της εταιρείας και του εκπροσώπου μας

2) Την 3 Μαρτίου 2017, το Σωματείο Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος διοργάνωσε χοροεσπερίδα σε νυχτερινό κέντρο. Στην χοροεσπερίδα μεταξύ άλλων, παρευρέθη ο κ. Κουντούρης, μέλη της οικογένειας του και φίλοι, καθόσον την επόμενη ημέρα 4 Μαρτίου ήταν η ονομαστική εορτή του κ. Κουντούρη. Στην χοροεσπερίδα, σε άλλο τραπέζι, με άλλη παρέα, παρευρίσκετο και ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας, προφανώς κατόπιν προσκλήσεως του Σωματείου.

3) Αν και δεν απολογούμαστε στον εν λόγω ιστότοπο και σε κανένα άλλο μέσο, διευκρινίζουμε προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας του ψευδεπίγραφου ρεπορτάζ, ότι πέραν της συνύπαρξης στον ίδιο χώρο ο κ. Υπουργός και ο κ. Κουντούρης, δεν διασκέδαζαν μαζί, αφού δεν γνωρίζονται καν.

4) Το εν λόγω βίντεο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι βέβαια ως απόδειξη της ανύπαρκτης φιλικής σχέσης μεταξύ του κ. Υπουργού και της οικογένειας Κουντούρη, αλλά ως συνήθως γίνεται σε τέτοιες εκδηλώσεις

5) Τέλος, δηλώνουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, διότι στο όνομα πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων, για άλλη μια φορά εκθέτονται δημόσια, άνευ λόγου και με απρόβλεπτα αποτελέσματα, μέλη της οικογένειας του κ. Κουντούρη, χωρίς προηγουμένως οι υπεύθυνοι της «φοβερής αποκάλυψης» να επικοινωνήσουν μαζί τους, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top