0
Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης  Σταύρος Κοντονής το ενδεχόμενο  ανήλικοι 14 ή και 15 ετών να μπορούν να «διορθώνουν» το φύλο τους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το σχετικό ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επί περίπου τρεις ώρες εκπρόσωποι οργανώσεων των αλλά και γονείς κατέθεταν τις απόψεις τους στην αρμόδια επιτροπή που προβάλει τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, και που δίνει τη δυνατότητα σε διεμφυλικά και μεσοφυλικά άτομα (με ότι αυτοί οι νεολογισμοι μπορεί να σημαίνουν) να προχωρήσουν σε "διόρθωση" (sic) του καταχωρισμένου φύλου στην ταυτότητά τους χωρίς όμως να έχει προηγηθεί ιατρική επέμβαση αλλαγής φύλου ή "θεραπεία".

Σχεδόν όλοι χαρακτήρισαν ως  ιστορική   στιγμή (σ.σ. ή παραϊστορική;)  για τα  ανθρώπινα δικαιώματα, τη συζήτηση και την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου , έκαναν λόγο για ρυθμίσεις που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, επισήμαναν  ωστόσο ότι το σχέδιο νόμου έχει και πολλά κενά, τα οποία θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα.

Στις ελλείψεις του νομοσχεδίου καταγράφηκαν οι εξαιρέσεις από τη δυνατότητα διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου βάσει βιολογικών χαρακτηριστικών, για τα έγγαμα πρόσωπα καθώς και για ανηλίκους κάτω των 17 ετών.

«Πρώτη φορά τίθεται αυτή η προϋπόθεση για ανηλίκους κάτω των 17 ετών. Δεν λαμβάνει υπόψη του bullying στο σχολείο. Είναι λανθασμένος αυτός ο περιορισμός. Θα μπορούσε να έχει τη δυνατότητα με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων», υπογράμμισε, η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού.

Ως προς αυτό το θέμα ο Υπουργος δικαιοσύνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει αλλαγές για το αν το όριο μπορεί να πάει στα 16 ή στα 15 χρόνια.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Βανέσσας Βενέτη μέλους των οικογενειών ουράνιο τόξο.

«Ανήκω στους τρανς έγγαμους γονείς. Μας υποχρεώνετε να πάρουμε διαζύγιο ακόμα κι αν δεν το θέλουμε.  Εγώ για παράδειγμα με τη σύζυγό μου δεν έχουμε πρόθεση να χωρίσουμε. Αποδέχεται την ταυτότητά μου, αλλά με καλείται να διαλέξω ανάμεσα στην οικογένειά μου και στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.  Δεν θα έχω δικαίωμα για παράδειγμα ως γονέας της κόρης μου να πάω ένα ταξίδι στο εξωτερικό μαζί της ακόμα και για θέμα υγείας κι όταν ενηλικιωθεί δεν θα φαίνεται πουθενά η οικογενειακή μας σχέση εκτός αν αρθεί η μυστικότητα».

Οι εκπρόσωποι της κοινότητας κάλεσαν όλα τα δημοκρατικά κόμματα όπως είπαν  να υπερψηφίσουν  επί της αρχής το νομοσχέδιο, προκειμένου η Βουλή να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ωστοσο, o εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και δικηγόρος, Χάρης Αποστολόπουλος, διαφώνησε ρητά  με το  νομοσχέδιο, εκφράζοντας φόβους για γάμο ομόφυλων ζευγαριών και κατόπιν τεκνογονία από ομόφυλους που έχουν συνάψει ήδη σύμφωνο συμβίωσης χωρίς να έχουν κάνει διόρθωση φύλου.

Οι αναφορές του κύριο Αποστολόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση των εκπροσώπων της τρανς κοινότητας οι οποίοι αποχώρησαν επιδεικτικά από την αίθουσα όση ώρα εκείνος μιλούσε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top