0
Μια ανεξάρτητη δοκιμή μπορεί να έχει επαληθεύσει πιθανό πρόβλημα στο σχεδιασμό του Sig Sauer P320, το όπλο που επιλέχθηκε πρόσφατα ως επίσημο όπλο για τον στρατό των Η.Π.Α., όπου  διερευνώνται οι φήμες ότι το όπλο έχει ελαττωματική ασφάλεια.



Ενώ ο σχεδιασμός ανταποκρίνεται στα πρότυπα ασφαλείας των βιομηχανιών – ρίχνοντας ένα πιστόλι από 1 μέτρο σε έξι διαφορετικές γωνίες πάνω σε ένα σκυρόδεμα – θα εκπυρσοκρότησή όταν πέσει από γωνίες που δεν συμπεριλήφθηκαν στη δοκιμή, εξήγησε ο Andrew Tuohy σε δοκιμή για το διαδικτυακό κατάστημα Omaha Outdoors.


“Βρήκαμε στις δοκιμές μας ότι το P320 θα πυροδοτήσει εάν πέσει κάτω από μια ορισμένη γωνία”, ανέφερε ο Tuohy σε ένα βίντεο που δείχνει τα αποτελέσματα των δοκιμών. “Αυτή η γωνία δεν βρέθηκε σε καμία από τις παραπάνω δοκιμές πτώσης”.

Ο Tuohy εξήγησε ότι το P320 ανταποκρίνεται στα επίσημα πρότυπα που απαιτούν την πτώση του πυροβόλου όπλου με τον άξονα της κάνης κάθετα ή παράλληλα με το έδαφος. Παρόλα αυτά, το βίντεο δείχνει απροσδόκητες εκπυρσοκρότησεις όταν πέσει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

“Αν το πιστόλι πέσει με την οπή προς τα πάνω και το πλαίσιο έρθει σε επαφή με το έδαφος και η σκανδάλη συνεχίζει να κινείται προς τα πίσω τότε το πιστόλι θα εκπυρσοκροτήσει “, ανέφερε ο Tuohy.
Είπε ότι διεξήγαγαν τη δοκιμή τους με τέσσερις παραλλαγές του όπλου P320 και μια ποικιλία πυρομαχικών εργοστασίου. 

Τρία από τα μοντέλα που εκπυρσοκρότησαν όταν έπεσαν με αυτή τη γωνία, αλλά το τέταρτο δεν το έκανε.

Υποθέτουν ότι το ζήτημα υπάρχει ίσως στο βάρος της σκανδάλης του όπλου. Το τελευταίο μοντέλο είχε εξοπλιστεί με μια μικρότερη σκανδάλη, ενώ τα άλλα τρία έχουν την ίδια μεγάλη σκανδάλη, η οποία ζυγίζει περισσότερο. 

Για να δοκιμάσουν αυτή τη θεωρία, αντικατέστησαν τη σκανδάλη σε ένα από τα υπόλοιπα μοντέλα με τη μικρότερη σκανδάλη  με μία τροποποιημένη σκανδάλη. Όταν έπεσαν, είδαν λιγότερες εκπυρσοκροτήσεις.

Ο Tuohy δήλωσε ότι ο έμπορος λιανικής πώλησης έχει δώσει τα ευρήματά του στον κατασκευαστή πυροβόλων όπλων του Νιού Χάμσαϊρ και έχει αναστείλει την πώληση όλων των πιστόλια P320 μέχρις ότου ο Sig ασχοληθεί με το ζήτημα της πτώσης της ασφάλειας.

Η Sig την περασμένη εβδομάδα είχε ως στόχο να διαλύσει τις φήμες ότι το P320 είχε ζήτημα ασφάλειας μετά από μια καταγγελία του αστυνομικού τμήματος του Ντάλας. 

Οι αξιωματούχοι του Ντάλλας ανέστειλαν τη χρήση του όπλου από τους αξιωματικούς του, λέγοντας ότι στη Sig ότι είχε εντοπιστεί ένα ελάττωμα στο πιστόλι το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει την εκπυρσοκρότησή του όπλου αν πέσει.

Το P320 επιλέχθηκε νωρίτερα αυτό το έτος ως το Modular Handgun System του Στρατού των Η.Π.Α., ξεπερνώντας το Glock, Smith & Wesson και Beretta για το συμβόλαιο. Η Glock αμφισβήτησε το συμβόλαιο ύψους 580 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η κυβέρνηση απέρριψε τις αξιώσεις της εταιρείας.


Το Sig εμπλέκεται σήμερα σε αγωγή σχετικά με ένα άλλο σχεδιασμό πιστόλι, το P229, το οποίο η Πολιτειακή Αστυνομία του Νιου Τζέρσεϋ λέει ότι τα όπλα που αποστέλλονται  έχουν συνεχώς δυσλειτουργίες.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top