0
Ο επικεφαλής της Ένωσης Αλβανών Δημοσιογράφων (UGSH), δημοσιογράφος Αλεξάντερ Τσίπα (Aleksandër Çipa), αντέδρασε σε άρθρο του μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τα περί αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από Αλβανούς «ομογενείς» που κατεδαφίζουν σπίτια Ελλήνων στη Βόρεια Ήπειρο.


Συγκεκριμένα, ο Τσίπα έγραψε στην προσωπική του σελίδα  στο Facebook σε απάντηση το οποίο αναφέρει ότι ορισμένοι κάτοικοι της Χειμάρρας, περιλαμβανομένου του ιδίου, αναμένεται να στερηθούν την ελληνική υπηκοότητα.

Ο Τσίπα διευκρινίζει ότι ποτέ δεν είχε ελληνική υπηκοότητα, αρνούμενος τους ισχυρισμούς.

«Δεν είχα, δεν έχω και πιστεύω ότι δεν θα έχω, παρά μόνο την αλβανική υπηκοότητα. Ήθελα να αποκτήσω την  αλβανική υπηκοότητα του Κοσσυφοπεδίου κάποια στιγμή το 2001» (όταν εργαζόταν εκεί), διευκρίνισε ο Τσίπα, τονίζοντας ότι το άρθρο χρηματοδοτήθηκε από φιλελληνικούς κύκλους της Χιμάρας.

«Όσο για τις ειδήσεις που δημοσιεύονται σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και αναδημοσιεύθηκαν με ζήλο από πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας μου,  δεν έχω καμία επίσημη γνώση, υποψιάζομαι ότι είναι δουλειά των τοπικών φιλελληνικών κύκλων της Χιμάρας. Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε κίνηση διαδικασίας επίσημης ενημέρωσης και απάντησης με όλες τις δυνατότητες  του Αλβανού και του Ευρωπαίου πολίτη», σημειώνει ο επικεφαλής της Ένωσης των Αλβανών Δημοσιογράφων στο Facebook.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top