0
Ο τραγουδιστής των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ, κυκλοφόρησε δύο νέα τραγούδια με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο και τα οποία περιγράφουν την αβεβαιότητα και τον σουρεαλισμό της εποχής του Brexit και του Ντόναλντ Τραμπ.


Το πρώτο με τίτλο England Lost, περιγράφει το «διαζύγιο» της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο που τιτλοφορείται Get a Grip περιγράφει έναν «ανάποδο κόσμο» γεμάτο από «τρελούς και κλόουν».



Τα τραγούδια κυκλοφόρησαν μία μέρα μετά τα 74ά γενέθλιά του, στις 27 Ιουλίου, και όπως έγραψε ο διάσημος τραγουδιστής στο Facebook ξεκίνησε να τα γράφει λίγες εβδομάδες πριν και αποτελούν την πρώτη του προσωπική δουλειά από το 2011.

Το πρώτο τραγούδι μιλάει για έναν φίλαθλο που πήγε να δει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της εθνικής Αγγλίας στον οποίο έχασε λέγοντας «πήγα να δω την Αγγλία αλλά δεν ήταν εκεί. Πιστεύω ότι χάνω τη φαντασία μου. Βαρέθηκα να μιλώ για μετανάστευση. Δεν μπορείς να μπεις και δεν μπορείς να βγεις».

Στο δεύτερο τραγούδι, ο θρύλος της ροκ μιλάει για να έναν κόσμο που πηγαίνει «ανάποδα» ή «προς τα πίσω» και συμπεριλαμβάνει στίχους όπως «όλες οι ειδήσεις είναι fake news» αναφερόμενος κατά πάσα πιθανότητα στον Αμερικανό Πρόεδρο.

Όπως δήλωσε κίνητρό του για να γράψει τα τραγούδια ήταν «το άγχος της συνεχώς μεταβαλλόμενης πολιτικής κατάστασης».

«Προφανώς, έχουμε πολλά προβλήματα. Λοιπόν, είμαι πολιτικά αισιόδοξος; Όχι», απάντησε ο τραγουδιστής.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top