0
Η Εθνική ομάδα Νέων ανδρών αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια κερδίζοντας στα πέναλτι την Κροατία (7-7 η κανονική διάρκεια) γυρίζοντας από την κόλαση και στέλνοντας στον παράδεισο το ελληνικό πόλο!


Με τον κόσμο στο πλευρό της, να φωνάζει «Ελλάς, Ελλάς» στην κερκίδες του Κολυμβητηρίου στο Βελιγράδι, η Εθνική έδωσε μεγάλη μάχη στην πισίνα απέναντι στους Κροάτες που προηγούνταν καθόλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα και είχαν φτάσει το δείκτη του σκορ μέχρι και 5-2 υπέρ τους στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου.

Με επική ανατροπή τα παιδιά του Τεό Λοράντου γύρισαν το σκορ, προηγήθηκαν ένα λεπτό πριν το τέλος με 7-6, αλλά ισοφαρίστηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης με αποτέλεσμα ο παγκόσμιος τίτλος να κριθεί στα πέναλτι.

Στη ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία, οι παίκτες της Εθνικής μας παρουσιάστηκαν ψύχραιμοι και δεν αστόχησαν ούτε σε ένα πέναλτι! Σε αντίθεση με τους Κροάτες, που δεν είχαν καθαρό μυαλό. Με τελικό σκορ 5-3 η κορυφή του παγκόσμιου πόλο «βάφτηκε» γαλανόλευκη!

Ο τερματοφύλακας της ομάδας μας, Μανώλης Ζερδεβάς, ήταν ο MVP, με τις επεμβάσεις του να είναι σωτήριες. Η άμυνα ήταν από σίδερα και στην τελευταία περίοδο βρέθηκαν λύσεις και στην (προβληματική μέχρι εκείνη τη στιγμή) επίθεση!

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με τρία γκολ, όμως δεν το παράτησε. Μείωσε στην λήξη της τρίτης περιόδου σε 5-4 και μπήκε δυναμικά στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, όπου εκεί πήγε από την κόλαση, στον παράδεισο, πάλι πίσω... και τέλος στην κορυφή του κόσμου!

Στην τελευταία περίοδο, το σκορ ήταν 6-5 υπέρ των Κροατών. Όμως με αυταπάρνηση και πάθος οι παίκτες του Τεό Λοράντου κατάφεραν ισοφάρισαν, προηγήθηκαν με 7-6 και αν δεν ερχόταν η ισοφάριση των Κροατών ένα δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, οι Έλληνες παίκτες θα είχαν φορέσει νωρίτερα το χρυσό.

Στα πέναλτι έδειξαν όλοι πόσο το πίστευαν. Δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους, ούτε δευτερόλεπτο. Ευστόχησαν και στις πέντε εκτελέσεις, σε αντίθεση με τους Κροάτες που έστειλαν τη μπάλα στο δοκάρι και είδαν το κύπελλο να απομακρύνεται...

Με αυτόν τον τρόπο οι Ζερδεβάς, Σκουμπάκης, Γαρδίκας, Γκιουβέτσης, Νικολαίδης, Παπαναστασίου, Γιαννόπουλος, Μουρατίδης, Δελαγραμμάτικας, Τρούλος, Μασμανίδης, Καπετανάκης, Σιορδίλης ανέβασαν το ελληνικό πόλο στην κορυφή του κόσμου και απέδειξαν γιατί η ελληνική υδατοσφαίριση θεωρείται ο κορυφαίος διαχρονικά πρεσβευτής του ελληνικού αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top