0
Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η πράξη του Στρατιωτικού Γρηγόρη Κατσέπη, που βρήκε και παρέδωσε – χωρίς δεύτερη σκέψη – τα χρήματα και την κάρτα ανάληψης στην κάτοχό τους, η οποία τα είχε ξεχάσει στο ΑΤΜ, ένα μόλις λεπτό νωρίτερα. 


Η ίδια, τον ευχαρίστησε θερμά και του ευχήθηκε να έχει πάντα υγεία και να είναι τυχερός στη ζωή του.


Ο Ηλείος Στρατιωτικός ζει μόνιμα στην Αθήνα και αυτές τις μέρες βρίσκεται στην γενέτειρά του, τον Αμπελώνα, για να περάσει τις ημέρες της άδειάς του με τη σύζυγο και τα παιδιά τους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, βρέθηκε στον Πύργο και τη στιγμή που προσπάθησε να κάνει ανάληψη μετρητών από το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην προσπάθειά του να ενεργοποιήσει την οθόνη που – όπως είπε – φαινόταν να έχει μπλοκάρει, το μηχάνημα ολοκλήρωσε την συναλλαγή με την ξεχασμένη κάρτα ανάληψης, «δίνοντάς» του το ποσό των 420 ευρώ. Ο ίδιος, όπως αποκάλυψε στην εφημ. «Πατρίς», δεν αιφνιδιάστηκε και αμέσως έπραξε τα δέοντα. Αφού «έριξε» στην κάρτα κάτω από την πόρτα της Τράπεζας, ώστε να την παραλάβουν οι υπεύθυνοι, απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και ενημέρωσε για το περιστατικό, κρατώντας όμως τα χρήματα, ώστε να τα παραδώσει ιδιοχείρως στην κάτοχο.
«Υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι»

Ο κ.Κατσέτης χθες το πρωί απευθύνθηκε στο Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Πύργο απ’ όπου ενημερώθηκε η κάτοχος της κάρτας για την απώλεια. Η ίδια, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, ενώ έκανε «ενημέρωση» των τελευταίων κινήσεων και του αποθέματος του τραπεζικού λογαριασμού από το ΑΤΜ, λόγω βιασύνης έφυγε αφήνοντας την κάρτα στο μηχάνημα, και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε συνειδητοποιήσει την απώλεια της. Ένα λεπτό αργότερα, όπως φαίνεται και την αναγραφή της ώρας στις αποδείξεις συναλλαγής, την βρήκε ο κ.Κατσέτης. Οι υπεύθυνοι της Τράπεζας παρέδωσαν στην κάτοχο την κάρτα, συγχαίροντας τον κ. Κατσέτης για την πράξη του, και ο ίδιος παρέδωσε τα χρήματα στην εκπαιδευτικό ιδιοχείρως, με την ίδια να τον ευχαριστεί θερμά και να του εύχεται «να έχει πάντα υγεία και να του ανταποδοθούν διπλάσια και τριπλάσια τα χρήματα που της παρέδωσε».

Ευτυχώς, που, στις δύσκολες εποχές της ανέχειας και της ανασφάλειας που διακατέχει όλους, υπάρχουν ακόμα «Άνθρωποι» που διατηρούν την αξιοπρέπεια και το ήθος τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε όλους.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top