0
Δραματικές εξελίξεις καταγράφονται στον στρατηγικής σημασίας χώρο διανομής του Τύπου στην Ελλάδα, καθώς η κατάρρευση του συγκροτήματος του "Πήγασου" ιδιοκτησίας της οικογενείας Μπόμπολα, συμπαρέσυρε σε κατάρρευση και το πρακτορείο διανομής Τύπου "Ευρώπη", το μεγαλύτερο στην Ελλάδα στο οποίο η οικογένεια κατείχε το 26,5%  του πρακτορείου, αλλά το ήλεγχε, με αποτέλεσμα όλες πλέον οι εφημερίδες, τα περιοδικά και τα πάσης φύσεως έντυπα να διανέμονται από το έτερο πρακτορείο διανομής, το "Αργος"!


Το θέμα είναι ότι το "Αργος" ελέγχεται πλέον ολοκληρωτικά και απόλυτα από τον όμιλο του εφοπλιστή Ε.Μαρινάκηπου κατόπιν των διαδοχικών εξαγορών ποσοστών απ'ευθείας του "Αργους" και του ΔΟΛ, ελέγχει αυτή τη στιγμή περί το 75% του πρακτορείου διανομής.

Το "Αργος" ήταν το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που απέκτησε στον χώρο του Τύπου ο Ε.Μαρινάκης με την εξαγορά του ΔΟΛ!
Ολες οι εφημερίδες και τα έντυπα που βρίσκονται σε εμπόλεμο κατάσταση με τον Ε.Μαρινάκη, όπως το συγκρότημα του "Δημοκρατικού Τύπου" ("Δημοκρατία, "Εspresso", "Εστία", "Ορθόδοξη Αλήθεια" κλπ.) αναγκαστικά διανέμονται εδώ και 24 ώρες από τον... Ε.Μαρινάκη και εξαρτάται η ομαλή κυκλοφορία τους από αυτόν, ενώ και το "Εθνος", το "Εθνος της Κυριακής" και η "Ημερησία" που αγοράστηκαν από τον Ι.Σαββίδη, αναγκαστικά θα κυκλοφορήσουν (όταν επανεκδοθούν) και αυτά από το "Αργος"!

Oπως βέβαια και ο "Ελεύθερος Τύπος", ο οποίος είχε αποχωρήσει το 2012 από το "Αργος" και τώρα αναγκαστικά επιστρέφει σε αυτό.

Είναι γεγονός ότι η διοίκηση του "Αργους" έχει εγγυηθεί ανεξαρτησία και ομαλή διανομή του Τύπου, ανεξάρτητα του "χρώματος" των εφημερίδων και των εντύπων που διανέμει.

Αλλωστε όταν ο Ε.Μαρινάκης αγόρασε το 30% του Αργους, πριν αγοράσει τον ΔΟΛ και ελέγξει το 75% των μετοχών της εταιρείας διανομής, είχε να κάνει με τον άλλο άσπονδο εχθρό, τον όμιλο Αλαφούζου ("Καθημερινή"), με τον οποίο σταδιακά "τα βρήκε" (ή μάλλον "τα ξαναβρήκε" αφού παλαιότερα είχαν άριστη σχέση) και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην διανομή των εφημερίδων του ενός ή του άλλου.

Αλλά εδώ η σύγκρουση μεταξύ Ε.Μαρινάκη από την μία και Δ.Μελισσανίδη (που έχει καλή σχέση με το συγκρότημα του "Δημοκρατικού Τύπου") και Ι.Σαββίδη από την άλλη (που επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα ότι εξαγόρασε το κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας "Εpsilon" και κάποια στιγμή θα επανακυκλοφορήσει πάλι το "Εθνος" κλπ.), ποιοτικά είναι διαφορετική απ'ότι ήταν η σύγκρουση Μαρινάκη με τον όμιλο Αλαφούζου.

Με την κυριαρχία στο "Αργος" ο Ε.Μαρινάκης γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος στην διανομή των εφημερίδων και των περιοδικών, εκτός και αν στην θέση της "Ευρώπης" γεννηθεί κάποιο καινούριο πρακτορείο διανομής Τύπου.
Μην ξεχνάμε και τα αθλητικά αντι-ολυμπιακά φύλλα (που εκεί και αν υπάρχει "πόλεμος" κατά του Ε.Μαρινάκη) ότι "κρέμονται" εδώ και 24 ώρες και αυτά από τον εφοπλιστή!

Σε ότι αφορά την Ευρώπη, η "μαύρη τρύπα" των οικονομικών του πρακτορείου ξεπερνάει τα 18 εκατ. ευρώ.

Καταλυτικό γεγονός για την κατάρρευση του πρακτορείου αποτέλεσε ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της "Πήγασος" που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου.
 Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αγοράσει το ποσοστό του Μπόμπολα στην "Ευρώπη" αντί 156.000 ευρώ. Λογικό, γιατί θα "ετρωγε στο κεφάλι" και όλα τα χρέη του Μπόμπολα στο πρακτορείο...

Η εξέλιξη αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα: 'Η το "Αργος" θα μείνει το μοναδικό πρακτορείο διανομής (επιχειρηματικά και οικονομικά είναι η πιο λογική εξέλιξη, αλλά όχι "πολιτικά") ή θα γεννηθεί νέο πρακτορείο διανομής.

Υπάρχει και το ζήτημα των χρεών της "Ευρώπης" προς τους εκδότες που έχουν χάσει τα λεφτά τους, αλλά εδώ θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού ευθύνες...


Μέσα σε όλα αυτά αναδεικνύεται και πάλι η υπεραξία των διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης, εννοείται αυτών που έχουν έγκυρη ενημέρωση και εκατομμύρια αναγνώστες, όπως το pronews.gr, που δεν έχουν ανάγκη ούτε πρακτορεία διανομής, ούτε κυβερνητικές άδειες για να εκπέμψουν "σήμα", ούτε επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων...

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top