0
Οι σύγχρονοι Ελληνες πολιτικοί, σίγουρα δεν τα πάνε καλά με την στρατιωτική θητεία.


Αλλά το θέμα που έφερε σήμερα στην δημοσιότητα αντιπολιτευόμενη κυριακάτικη εφημερίδα για τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ότι δεν υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία κάνοντας χρήση του νόμου 720/70 για να μην στρατευθεί ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές (εκτοντάδες ομογενείς Κωνσταντινουπολίτες έκαναν χρήση του συγκεκριμένου νόμου καθώς μετά υπήρχαν συνέπειες στην Τουρκία για αυτούς) είναι μια απλή παρωνυχίδα μπροστά στους επαγγελματίες λουφαδόρους της ελληνικής πολιτικής!

Ας δούμε πόσο και ποιοι έχουν υπηρετήσει την στρατιωτική θητεία:
Κατ'αρχήν ο πρώην πρωθυπουργός, ο Λουκάς Παπαδήμος, με τον ίδιο νόμο μετά την πολυετή παραμονή του στο εξωτερικό, δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία! Απαλλάχθηκε της θητείας του κάνοντας χρήση του σχετικού ευεργετικού νόμου.

Έπειτα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο γνωστός ΓΑΠ, ο πρωθυπουργός που έφερε τα Μνημόνια στην Ελλάδα. παρουσιάστηκε το 1978 στην Καλαμάτα και εξαγόρασε προς 9.000 δρχ. 16 μήνες θητεία. Απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979!

Ο Αντώνης Σαμαράς τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό. Απολύθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους  πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977 στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας!

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Εθνικής Αμυνας και Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο, αλλά οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας» και εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υπηρέτησε στο ΠΝ αφού είχε κάνει πριν μετάταξη από τον Στρατό Ξηράς. Κατατάχθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά και από εκεί, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνε, και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004.

Από βουλευτές, δεκάδες είναι εκείνοι, ειδικά του παλιού ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς που δεν υπηρέτησαν ποτέ την θητεία τους και την εξαγόρασαν, καθώς έκαναν αντίσταση επί δικτατορίας σε Παρίσι, Ρώμη, Βερολίνο κλπ. 

Όπως π.χ. ο Α.Τσοχατζόπουλος, παρ'ότι "άφησε εποχή" ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν υπηρέτησε ποτέ στρατιωτική θητεία...


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top