0
Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου αλλά και ολόκληρη τη χώρα η άγρια δολοφονία του 23χρονου αμερικανού  τουρίστα. 


Ο 23χρονος Χέντερσον Μπακαρί με καταγωγή από το Τέξας που τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Φλόριδα έφτασε πριν λίγες μέρες στο νησί του Ιονίου για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του. 

Μάλιστα όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι για τον Χέντερσον οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής. Ένα όνειρο που έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη για τους οικείους του αλλά και για τον ίδιο που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τουλάχιστον δύο άτομα σε ένα μπαρ στην περιοχή του Λαγανά. 

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ήδη συλλήψεις από την αστυνομία που κινητοποιήθηκε άμεσα, είναι άγνωστο πώς ακριβώς ξεκίνησε το επεισόδιο και πόσα ακριβώς άτομα πήραν μέρος σε αυτό. 

Το θύμα, ο 23χρονος Χέντερσον Μπακαρί που δολοφονήθηκε στο Λαγανά 


Το χρονικό ενός άγριου φονικού σε ένα αγαπημένο ελληνικό νησί

Ο άτυχος 23χρονος, που είχε φτάσει πριν από λίγες μέρες στο νησί για διακοπές, φέρεται να διαπληκτίστηκε στις 03:30 τα ξημερώματα για άγνωστη αιτία με τον πορτιέρη, σερβικής καταγωγής, και έναν Έλληνα μέσα στο μπαρ, όπου δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, ίσως από σιδερογροθιά που δεν έχει βρεθεί ακόμη. 

Ο καβγάς με τους δυο άντρες συνεχίστηκε και έξω από το νυχτερινό μαγαζί, όπου ο νεαρός δέχθηκε πολλά χτυπήματα. Έτσι, σωριάστηκε στη μέση του δρόμου όπου ξεψύχησε, πριν προλάβει να φτάσει το ασθενοφόρο που ειδοποιήθηκε. 

Η σορός του μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου θα γίνει νεκροτομή για να εξακριβωθεί ποιο από τα τραύματα προκάλεσε τον θάνατό του.


Ακολουθούν φωτογραφίες του Έλληνα μπάρμαν που φέρεται να συμμετείχε στον διαπληκτισμό


Δύο συλλήψεις και προσαγωγές για τη δολοφονία 

Εν τω μεταξύ ένας 32χρονος Σέρβος που εργάζεται ως μπράβος στην πόρτα του πολυσύχναστου μπαρ στο Λαγανά της Ζακύνθου και ένας 34χρονος Έλληνας συνελήφθησαν για την εν ψυχρώ δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού τουρίστα, ενώ στην Ασφάλεια έχουν προσαχθεί άλλα έξι άτομα.

Η επέμβαση αστυνομικών στο νυχτερινό μαγαζί ήταν άμεση και τόσο ο Σέρβος πορτιέρης, όσο και ο Έλληνας που συμμετείχαν στον αιματηρό καβγά οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, όπου διενεργείται προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθούν τα ακριβή κίνητρα του εγκλήματος που συγκλόνισε τη Ζάκυνθο. Μαζί τους, προσήχθησαν άλλα έξι άτομα για κάποια από τα οποία ερευνάται αν συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του θύματος.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι ο ιδιοκτήτης και ο υπεύθυνος λειτουργίας του μπαρ, για τους οποίους ερευνάται αν τήρησαν τις διατάξεις της νομοθεσίας περί παροχής εργασίας  σε ό,τι αφορά στην πρόσληψη των δυο νεαρών που προκάλεσαν το αιματηρό περιστατικό και αν τους είχαν δώσει εντολές να είναι επιθετικοί προς τους θαμώνες.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top