0
Στην αφαίρεση της Ελληνικής ιθαγένειας του Δημάρχου Χειμμάρας Γεώργιου Γκόρου, προχώρησαν οι ελληνικές αρχές.Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη και μετά από αιτιολογημένη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας, ο Δήμαρχος Χειμμάρας, στον οποίο είχε χορηγηθεί η Ελληνική ιθαγένεια το 2014, κηρύχτηκε έκπτωτος αυτής καθώς ανέλαβε δημόσια υπηρεσία σε αλλοδαπό κράτος.

Μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης προς αυτόν να απόσχει από την υπηρεσία αυτή, ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της χώρας, επέμεινε σε αυτή και κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Η απόφαση του Δημάρχου Χειμμάρας για την κατεδάφιση της Εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου και την κατεδάφιση 18 σπιτιών στη Χειμμάρα, οδήγησε την Ελλάδα στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το 2015 ο κ. Γκόρος έλαβε και ελληνική αστυνομική ταυτότητα η οποία είχε εκδοθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

O ίδιος δήλωνε δημόσια ότι δεν είναι Έλληνας.

Για την ατίμωση του δημάρχου Χειμάρρας γράφει η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα Shqiptarja.com, ενώ η είδηση μεταδόθηκε από τον επίσης φιλοκυβερνητικό τ/σ Report TV.

Αμφότερα τα Μέσα επικαλούνται ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία τονίζουν ότι με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια από το Δήμαρχο Χεμάρρας Γκέργκι Γκόρο.

Ο Δήμαρχος Χειμάρρας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πήρε πριν από χρόνια ελληνική ιθαγένεια, λόγω της καταγωγής του.

Στην ελληνική ταυτότητα το όνομά του αναγράφεται ως «Γιώργος Γκόρος», ενώ στην αλβανική ως «Γκέργκι Γκόρο».

Οι ελληνικές αρμόδιες Αρχές, καταλήγει η ανάρτηση, από χρόνια είχαν ενημερωθεί για την ανθελληνική δραστηριότητα του Δημάρχου Χειμάρρας, αυτός όμως ποτέ δεν έλαβε υπόψη τις επαναλαμβανόμενες συστάσεις, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές να προχωρήσουν σ΄ αυτή την απόφαση.

Η ιστοσελίδα στην ανάρτηση της, επικαλείται ως πηγή της σχετικό άρθρο του www.tachydromos.org . Στο θέμα αναφέρονται και οι αλβανικές ιστοσελίδες Shqip.24, Respublika.al και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της μορφή Ditaonline, η οποία σχολιάζει την απόφαση για το Γκόρο ως «εκδίκηση της Αθήνας».

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top