0
Μια θρασύτατη θέση υιοθέτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α.Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξή της σε γερμανικά περιοδικά.


Θορυβημένη από την εντυπωσιακή προσέγγιση Ελλάδας και Κίνας στον εμπορικό τομέα και τις στνεές σχέσεις των δύο χωρών η Γερμανίδα Καγκελάριος ούτε λίγο ούτε πολύ αξίωσε αυτές οι σχέσεις να περνούν πρώτα από το Βερολίνο!

Πιο συγκεκριμένα και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche, η Α.Μέρκελ δήλωσε ξεκάθαρα «προβληματισμένη», όταν ρωτήθηκε για την «πολιτική πίεση» που ασκεί η Κίνα σε «οικονομικά αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα», μέσω των επενδύσεων που πραγματοποιεί.

«Είμαι προβληματισμένη με αυτό που περιγράψατε. Οι αμοιβαίες εξαρτήσεις αυξάνονται και η ισορροπία συνεχώς μετατοπίζεται» ανέφερε η καγκελάριος. 

«Η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί σκληρά, ώστε να προστατεύσει την επιρροή της και, πάνω απ' όλα, πρέπει να μιλάει με την Κίνα με μία φωνή».
Δηλαδή την φωνή του Βερολίνου, θα ήθελε προφανώς να πει.

Η Ελλάδα επιδιώκει ενεργά να προσελκύσει κινεζικά κεφάλαια και προσπαθεί να ωφεληθεί από το επενδυτικό πρόγραμμα της Κίνας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», το οποίο προβλέπει την κατασκευή εμπορικών υποδομών που θα συνδέουν την ανατολική Ασία με τη Μέση Ανατολή και τη Δύση, μέσω στεριάς και θάλασσας.

Στα μέσα Ιουνίου η Αθήνα «πάγωσε» την τακτική δήλωση της ΕΕ στο Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα σχετικά προβλήματα που υπάρχουν στην Κίνα.

Η Α.Μέρκελ παραδέχτηκε ότι τμήματα και της γερμανικής οικονομίας βασίζονται στο εμπόριο με την Κίνα, όμως επισήμανε ότι στόχος των συζητήσεων με το Πεκίνο θα πρέπει να είναι μία «αρμονία», που ευνοεί όλους τους εμπλεκόμενους.

Με άλλα λόγια αφού καταδίκασαν την Ελλάδα σε μια διαρκή φωτοχοποίηση και λιτότητα άνευ προηγουμένου τώρα θέλουν να σταματήσουν και τις επενδύσεις.


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top