0
Το Κογκρέσο κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με τις κυρώσεις για να τιμωρήσουν τη Ρωσία σχετικά με την ανάμειξη της στις Αμερικανικές εκλογές και την επιθετικότητα έναντι των γειτόνων της, αψηφώντας το επιχείρημα του Λευκού Οίκου ότι ο Πρόεδρος Trump χρειάζεται ευελιξία για να προσαρμόσει τις κυρώσεις στις διπλωματικές πρωτοβουλίες του.



Οι νέες κυρώσεις περιορίζουν σημαντικά την ικανότητα του προέδρου να αναστείλει ή να τερματίσει το εμπάργκο. Σε μια στιγμή κατά την οποία οι έρευνες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις της καμπάνιας Trump με ρώσους αξιωματούχους έχουν επισκιάσει την προεδρία του, ο κ. Trump θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει μια ζοφερή απόφαση: να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο ή να υπογράψει την νομοθεσία που επιβάλλει κυρώσεις.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για τις εξελίξεις. Ωστόσο, δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι δεν μπορούν να φανταστούν τον κ. Trump να ασκεί βέτο στη νομοθεσία με το σημερινό πολιτικό κλίμα, ακόμη και αν το θεωρεί παρεμβατικό στην εκτελεστική εξουσία του για την διεξαγωγή εξωτερικής πολιτικής. Αλλά όπως πάντα, ο κ. Trump διατηρεί την ικανότητα να εκπλήσσει και αυτή θα είναι η πρώτη του απόφαση για το αν θα ασκήσει βέτο σε ένα σημαντικό νομοσχέδιο.

Το Κογκρέσο περιπλέκει την επιλογή του, επειδή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις κυρώσεις, έχει μνεία εναντίον του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, δύο χώρες που η κυβέρνηση ήταν έτσι και αλλιώς πρόθυμη να τιμωρήσει για τις δραστηριότητές της.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top