0
Το Καβούρι και η μικρή χερσόνησος του, σε απόσταση σχεδόν 16 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και λίγο πριν την Βουλιαγμένη, αποτελεί μία από τις πιο όμορφες αλλά και πιο ακριβές «γωνιές» της Αττικής. 


Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη σε έκταση πυκνόφυτη περιοχή, με εξαιρετικό οδικό δίκτυο, πολυτελείς κατοικίες, πολλούς χώρους για περιπάτους και άθληση, με tennis club και όλα αυτά μία ανάσα από τη θάλασσα. Επιπλέον, η μικρή απόσταση από την χερσόνησο του Λαιμού και τη Βουλιαγμένη, καθιστά το Καβούρι ιδανικό τόπο τόσο για στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς όσο και για μόνιμη κατοικία.


Το Καβούρι αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης αποτέλεσαν από τις αρχές του αιώνα ως τα τέλη της δεκαετίας του ’70 τόπο καλοκαιρινών διακοπών για τους κατοίκους της Αττικής και μάλιστα στην περιοχή υπάρχει ακόμα παιδική κατασκήνωση, ενώ πολλές από τις παλιές εξοχικές κατοικίες έχουν ανακαινιστεί και μετατραπεί σε εξαιρετικά όμορφες βίλες. 

Παράλληλα, στο Καβούρι έχουν ανεγερθεί τα τελευταία χρόνια πολυτελείς κατασκευές, πολλές από τις οποίες ανήκουν σε εύπορους επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Μία από αυτές, που κατασκευάστηκε το 2008 σε ένα μικρό λόφο του Καβουρίου, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ψηλά στη λίστα «προς πώληση», φημισμένων μεσητικών γραφείων, μεταξύ των οποίων και του Christie’s International Real Estate, με τη τιμή που φτάνει τα 17 εκατ. ευρώ.


Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια εντυπωσιακή έπαυλη τριών επιπέδων και 575 τετραγωνικών μέτρων, σε ένα οικόπεδο-«φιλέτο» 1.665 τετραγωνικών. Αν και δεν είναι γνωστό για ποιον χτίστηκε ή σε ποιον ανήκε στο ξεκίνημα της κατασκευής της, η έπαυλη του Καβουρίου ξενίζει για την luxurious αρχιτεκτονική και την υπερβολική πολυτέλεια τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους πολυάριθμους εσωτερικούς της χώρους. 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κατοικία 4 υπνοδωματίων και ενός ξεχωριστού διαμερίσματος για το προσωπικό, με ένα τεράστιο σαλόνι που διαθέτει επιβλητικό τζάκι, με μεγάλη τραπεζαρία στην οποία κυριαρχούν οι κολώνες και μια μαρμάρινη εσωτερική σκάλα και με ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο καθιστικό. 

Στον δεύτερο όροφο, είναι οι κρεβατοκάμαρες με τα δικά τους, μεγάλα μπάνια και όλες με ιδιωτικά μπαλκόνια απίστευτης θέας, οι οποίες επικοινωνούν μέσω ενός καθιστικού με γραφείο. Την εσωτερική διαρρύθμιση συμπληρώνει μια μεγάλη κουζίνα, γυμναστήριο με play room, σάουνα, τζακούζι και δωμάτιο ατμού.


Βέβαια, οι εξωτερικοί χώροι είναι εκείνοι που περισσότερο κόβουν την ανάσα καθώς κυριαρχούνται από μια μεγάλη πισίνα, η οποία περιτριγυρίζεται από πανέμορφα καθιστικά για χαλάρωση ή και ηλιοθεραπεία, ενώ στο ισόγειο υπάρχει επίσης μια κλειστή τραπεζαρία, με μεγάλες όμως τζαμαρίες που οδηγεί απευθείας στο… νερό. 

Εντύπωση επίσης προκαλούν οι δύο μεγάλες μαρμάρινες σκάλες που οδηγούν στον πρώτο όροφο της κατοικίας, στον εξωτερικό χώρο της οποίας υπάρχει μια μεγάλη βεράντα, ενώ όπου γυρίσει το μάτι βλέπει μεγάλους φοίνικες, πολύ πράσινο και βέβαια στο βάθος το γαλάζιο του Σαρωνικού με τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα. Αν και τα 17 εκατομμύρια φαντάζουν αρκετά για μια κατοικία, το σίγουρο είναι η έπαυλη του Καβουρίου αξίζει τα χρήματα της αγοράς της…










loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top