0
Έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη έφτασαν λίγο πριν τις οκτώ οι κάτοικοι του Μενιδίου, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για την κατάσταση την οποία βιώνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.


Το σύνθημα που ακούγεται τα τελευταία λεπτά έξω από το υπουργείο στην Κατεχάκη είναι ενδεικτικό της οργής, αλλά και της απογοήτευσης των κατοίκων: Παραπέμποντας στην απίστευτη δήλωση του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα, απάντησαν: «Δεν ήτανε στραβή, σκοτώθηκε παιδί».


«Μια στραβή» ήταν ο θάνατος του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι (video)


Αντιπροσωπεία των κατοίκων, με επικεφαλής τον δήμαρχο συναντάται αυτή την ώρα (9.30 το βράδυ) με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κ.Τσουβαλά.Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Αχαρνών Γ. Κασσαβού στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:


Οι κάτοικοι του Μενιδίου διεκδικούν μια φυσιολογική καθημερινότητα:Με βασικά συνθήματα «Εξω η πρέζα απ΄ το Μενίδι», «Έξω τα όπλα απ΄ το Μενίδι» και «Μάριε ζεις, εσύ μας οδηγείς», οι κάτοικοι του 4ου μεγαλύτερου δήμου της Αττικής διεκδικούν ουσιαστικά το δικαίωμά τους σε μια ζωή που θα έχει όλα τα αυτονόητα για τους περισσότερους: Να μπορούν δηλαδή να βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς να φοβούνται. 


Κάτοικοι του Μενιδίου από τις έξι το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά στο δημαρχείο της πόλης και λίγο πριν από τις επτά επιβιβάσθηκαν σε 15 πούλμαν και να πάνε έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τόσο στο Μενίδι, όσο και στην Κατεχάκη έχουν ληφθεί έκτακτα αστυνομικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, όπως αυτά που σημάδεψαν τα συλλαλητήρια των κατοίκων τις προηγούμενες μέρες. Πίσω στο Μενίδι, όμως, συγκέντρωση ενάντια στην εγκληματικότητα στην περιοχή πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ. 

Οι κάτοικοι του Μενιδίου, μετά τη δολοφονία του εντεκάχρονου Μάριου από αδέσποτη βολίδα, υποσχέθηκαν στη μνήμη του να μην επιτρέψουν πλέον την ανομία να καθορίζει την καθημερινότητά τους, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα- να μην φοβούνται, δηλαδή, να βγαίνουν από τις πόρτες των σπιτιών τους, να μην επιτρέπουν άλλο να εξοικειώνονται τα παιδιά τους με τη χρήση ναρκωτικών, τη βία και το έγκλημα. 

Ως πρώτο μέτρο, οι κάτοικοι του Μενιδίου ζητούν να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή τους, ιδιαίτερα, δε, στις γειτονιές που συγκροτούν άβατο στην περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά λένε, το τοπικό αστυνομικό τμήμα που έχει αρμοδιότητα για την αστυνόμευση ενός δήμου 150.000 κατοίκων (οι Αχαρνές είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος δήμος στο λεκανοπέδιο της Αττικής) έχει τη μισή δύναμη από εκείνη που προβλέπεται. 


Δείτε τί είπε ο κ.Παναγιώτης Πολυμενέας, πρόεδρος του Συμβουλίου κατά της Εγκληματικότητας του δήμου Αχαρνών:
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top