0
Η απόφαση της Ομοσπονδίας των αστυνομικών να οργανώσουν ανοικτή εκδήλωση με θέμα: «Ανοικτές και Ελεύθερες Πόλεις» στην πλατεία των Εξαρχείων, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στα... Εξάρχεια.

Ήδη, η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ως «προκλητική συγκέντρωση που γίνεται με τις ευλογίες της ΝΔ», ενώ οι προθέσεις των αντιεξουσιαστών είναι παραπάνω από ξεκάθαρες. Ανάρτηση στο indymedia καταλήγει «Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί... Τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους». 

Στην ίδια ανάρτηση εξαπολύεται επίθεση εναντίον των αστυνομικών, καθώς αναφέρεται: «Οι θεματοφύλακες τους κράτους, όπως αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι στην ανακοίνωση τους, οι μπάτσοι αυτοί που πουλάνε την πρέζα και σιγοντάρουν τις μαφίες για έξτρα εισόδημα, αυτοί που ευθύνονται για την καταστολή, για δολοφονίες συντρόφων,  καλούν στα Εξάρχεια στις 29 Ιουνίου στις 6μμ σε εκδήλωση με θέμα "Ανοιχτές και Ελεύθερες πόλεις"». 

Μάλιστα, σε άλλη ανάρτηση γίνεται επισήμανση σε tweet του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη με το οποίο επικροτούσε την πρωτοβουλία των αστυνομικών. Αυτό το tweet ερμηνεύθηκε ως στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προγραμματιζόμενη εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται, ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οργανώνει εκδήλωση- ανοιχτή συζήτηση την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, στις 18:00 και στη σχετική της ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνει:  
«Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται “τυφλά” φαινόμενα βίας, που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και αστυνομικών, τα οποία τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα” με την ανοχή της επίσημης Πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν». 

Επιπλέον προστίθεται ότι: «Η ΠΟΑΣΥ κάνει την αρχή, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» καλεί τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους. 

Η ευθύνη για την σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τoν δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έστω και τώρα».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top