0
Η κυβέρνηση δηλώνει «Έτοιμη για όλα», σε περίπτωση που υπάρξει αδιέξοδο στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ακόμα και το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.Πέτρος Αναστασίου

Κατ'αρχήν Μια δήλωση που δείχνει σοβαρή εμπλοκή έκανε στο ΑΠΕ αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται κοντά στη διαπραγμάτευση, η οποία δείχνει πώς εξελίσσεται η κατάσταση:

«Είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο αυριανό Eurogroup, με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου. Αν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση τις επόμενες ώρες ή κατά τη διάρκεια του Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τότε φαίνεται ότι την ‘καυτή πατάτα’ θα αναγκαστεί να την πάρει στα χέρια της η κ. Μέρκελ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ήδη συνεννοηθεί με τον Ντ. Τουσκ ότι σε περίπτωση αποτυχίας του Eurogroup, την επομένη το πρωί θα κατατεθεί γραπτό αίτημα για τη σύγκλιση του Euro Summit (Σύνοδος των 19 χωρών της Ευρωζώνης), στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Το ερώτημα είναι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα τι θα μπορούσε να συμβεί; «Τότε όλα είναι ανοικτά» απάντησε σιβυλλικά σε σχετικό ερώτημα του pronews.gr υψηλά ιστάμενη κυβερνητική πηγή. Που σημαίνει ούτε καν κλείσιμο αξιολόγησης και άρα εκλογές... 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top