0
Οι Γάλλοι είναι έτοιμοι να δώσουν όλες τις εξουσίες στον Εμανουέλ Μακρόν. Αφού του πρόσφεραν την προεδρία, πριν από ένα μήνα, οι ψηφοφόροι ετοιμάζονται να του εμπιστευθούν και μια σαρωτική πλειοψηφία στη βουλή.


Με την απόλυτη πλειοψηφία που προέκυψε από τις κάλπες, ολόκληρη η στρατηγική του Εμανουέλ Μακρόν έχει τώρα νομιμοποίηση. Τα εκλογικά αποτελέσματα ξεπερνούν τις προβλέψεις ακόμη και των συμβούλων του γάλλου προέδρου. Ορισμένοι φοβήθηκαν ότι η έλλειψη εμπειρίας ορισμένων υποψηφίων βουλευτών του κόμματος Μακρόν θα μεταφραζόταν σε εκλογικές ήττες. Ομως, οι υποψήφιοι πήραν ώθηση από την δημοτικότητα του γάλλου προέδρου.

Ολα δείχνουν ότι στο εξής ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει λυμένα τα χέρια για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Ενώ οι προκάτοχοί του Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ ενεπλάκησαν σε εκλογικές αναμετρήσεις λίγο μετά την εκλογή τους, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει μπροστά του δύο χρόνια χωρίς εκλογές. Μόνο το 2019 οι Γάλλοι θα επιστρέψουν στις κάλπες για τις ευρωεκλογές και το 2020 για τις δημοτικές εκλογές. Σε αυτά τα δύο χρόνια, ο γάλλος πρόεδρος ελπίζει να δείξει τα πρώτα απτά αποτελέσματα της πολιτικής του.

ΠΗΓΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top