0
Οι κοριτσάρες με τα μπλε δεν φοβούνται τίποτα, δεν «χαμπαριάζουν» από δυνατούς αντιπάλους, δεν κοιτάζουν τα προγνωστικά: το μόνο που κάνουν είναι να καταθέτουν ψυχή και να... τρυπούν το ταβάνι τους ξανά και ξανά. 


Αυτό έκαναν και σήμερα (22/6). Πέταξαν εκτός 4άδας με εκκωφαντικό τρόπο την Τουρκία, προκρίθηκαν στα ημιτελικά (24/6 με Γαλλία ή Σλοβακία) για πρώτη φορά στην ιστορία και εξασφάλισαν εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Με «καθαρό» μυαλό μπήκαν στο παρκέ οι παίκτριες της Τουρκίας και εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των Ελληνίδων για το γρήγορο προβάδισμα με 11-3. Πάντως, η ελληνική ομάδα έκανε ένα δυνατό... finish στο πρώτο δεκάλεπτο και μείωσε σε 15-10 με βολές της Μάλτση.

Η Χόλινγκσγουορθ ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (22-12, στο 12'), αλλά εκεί άλλαξε το μομέντουμ καθώς ακολούθησε γρήγορο 2-10 από την Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Λύμουρα (5ασ. μέχρι το ημίχρονο) για το 24-22. Οι παίκτριες του Κεραμιδά πήραν... φόρα και η Χριστινάκη έδωσε προβάδισμα με 28-30, ενώ στην εξίσωση μπήκε και η Μάλτση με το ημίχρονο να κλείνει με σκορ 30-36.

Με... πατημένο γκάζι μπήκε στο δεύτερο μέρος η Εθνική: με σούπερ άμυνα, δημιουργία από την Λύμουρα και σκοράρισμα ξανά από την Μάλτση διαμορφώθηκε το +13 (30-43, στο 22'). Η Τουρκία αντέδρασε με γρήγορο 5-0, αλλά ένα τρίποντο της Λύμουρα «εκτόξευσε» ξανά τη διαφορά (35-48, στο 26'). Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +17 με καλάθι της Νικολοπούλου (40-57, στο 30').

Οι Ελληνίδες διεθνείς κατάφερναν να διατηρούν την απόσταση και η Καλτσίδου ευστόχησε σε τρίποντο για το +20 (46-66, στο 34'). Ήταν σαφές πως επιστροφή δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τις Τουρκάλες και οι... Ελληνίδες Θεές έφτασαν στο τελικό 55-84.

H MVP: Όλες ήταν υπέροχες, καμία δεν υστέρησε σε πάθος και μαχητικότητα. Πώς όμως να μην κάνει κανείς ξεχωριστή αναφορά στη Λολίτα Λύμουρα και την Εβίνα Μάλτση; Η πρώτη άλλαξε το μομέντουμ και άγγιξε ένα επικό triple double μετρώντας 7 πόντους, 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ενώ η αρχηγός έδειξε το «φονικό» της ένστικτο έχοντας 25 πόντους και 10 ριμπάουντ.

H Σκληρή: Η Άρτεμις Σπανού τα έδωσε όλα απέναντι στο... θηρίο Χόλινγκσγουορθ! Τέλειωσε το ματς με 11 πόντους και έπαιξε σούπερ άμυνες, ενώ η Στέλλα Καλτσίδου τέλειωσε το ματς με 10 πόντους, 6 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Η Αόρατη: Η Τσανιτέζ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της και σε 18 λεπτά έμεινε στους 3 πόντους χωρίς να βοηθήσει την ομάδα της.

Η Στιγμή: Το ξεκίνημα της Ελλάδας ήταν κακό, νωχελικό. Η Εθνική όμως έδειξε ότι είναι ΟΜΑΔΑΡΑ όταν έμεινε πίσω με 10 πολύ νωρίς (22-12, στο 12') και δεν «μάσησε». Η Λύμουρα άλλαξε το ρυθμό, όλα τα κορίτσια έπαιξαν καταπληκτική άμυνα και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα πριν καν περάσουν 5' από εκείνο το σημείο. Σημείο-κλειδί και το σούπερ ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο με σερί 0-7.

Η Γκέλα: Η συνολική απόδοση της Τουρκίας. Αν και ξεκίνησαν καλά, οι Τουρκάλες έδειξαν να μην έχουν προετοιμαστεί πνευματικά και αγωνιστικά να αντιμετωπίσουν τον... γαλανόλευκο χείμαρρο και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι με αξιώσεις. 

Η Διαιτησία: Τα «γαλανόλευκα» κορίτσια φρόντισαν, ώστε το διαιτητικό τρίο να περάσει εντελώς απαρατήρητο. Η κυριαρχία τους ήταν ολοκληρωτική και έτσι οι διαιτητές δεν κρίθηκαν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις μένοντας αμέτοχοι στην έκβαση του αγώνα. 

Η Εξέδρα: Η Prague Arena δεν ήταν γεμάτη, αλλά είχε παλμό. Στην εξέδρα μπορεί να μην είχε... στηθεί πάρτι, αλλά φρόντισαν να το «στήσουν» τα κορίτσια εντός παρκέ βάζοντας στο «παιχνίδι» και τους λιγοστούς Έλληνες που φώναξαν με όλη τη δύναμη τους. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top