0
Θησαυρό η αξία του οποίου πολύ δύσκολα μπορεί να υπολογιστεί, αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του τμήματος Αμαρουσίου, καθώς βρήκαν χρυσό 700 κιλών (!) και 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα.


Οι… χρυσοδάκτυλοι ιδιοκτήτες των δυο κατοικιών, ένας 43χρονος ενεχυροδανειστής και η 40χρονη σύζυγός του που διαθέτουν καταστήματα σε Καλλιθέα, Παλιό Φάληρο και Μενίδι, δεν είναι οι ιδιοκτήτες των κοσμημάτων και των αντικειμένων αξίας που εντοπίστηκαν.

Ο θησαυρός είναι κλεμμένος, είναι τα χρυσαφικά των χιλιάδων θυμάτων της σπείρας των Ρομά που έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας το 2016 έχοντας διαπράξει διαρρήξεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας.

Οι αστυνομικοί που δεν έκλεισαν ποτέ την έρευνα καθώς λείπει μεγάλος όγκος των κλοπιμαίων της σπείρας, “έπεσαν” πάνω σε πραγματική φλέβα χρυσού όταν έκαναν έρευνα στον 43χρονο.

Εντόπισαν ένα ρολόι αξίας 150.000 ευρώ το οποίο ήταν ειδική παραγγελία που είχε κάνει σε γαλλικό οίκο ένας επιχειρηματίας από την Εκάλη.

Το ρολόι αυτό είχε κλαπεί σε διάρρηξη που είχε γίνει στο σπίτι του από τα μέλη του λεγόμενου και συνδικάτου της μαφίας των Ρομά μέλη του οποίου έκαναν ληστείες για περισσότερα από 15 χρόνια.

Έτσι οι αστυνομικοί υποπτεύθηκαν πως ο επιχειρηματίας μπορεί να ανήκει στο κύκλωμα κλεπταποδόχων που συνεργαζόταν με τους Ρομά και ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του.

Σύμφωνα με το newsit.gr, τα ευρήματα στο Χαλάνδρι, όσο εντυπωσιακά και αν είναι δεν σημαίνουν όμως το τέλος της έρευνας. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν καθώς η λεία του μαφιόζικου συνδικάτου των Ρομά ήταν τεράστια.

Οι πληροφορίες λένε πως οι έρευνες κινούνται στο κέντρο της Αθήνας και τα πέριξ, αλλά περιλαμβάνουν άτομα τα οποία έχουν σχέσεις και με τα ακριβά προάστια της Αθήνας. Κοσμηματοπωλεία και ενεχυροδανειστήρια μπαίνουν στο στόχαστρο, ειδικά μετά την αποκάλυψη του θησαυρού με τα κλοπιμαία στο Χαλάνδρι.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top