0
Την ώρα που ο Χριστιανισμός βιώνει έναν σύγχρονο διωγμό, καθώς καθημερινά σφαγιάζονται πιστοί από τους ισλαμιστές, απλώς και μόνο επειδή είναι Χριστιανοί, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισε να προκαλέσει για μία ακόμη φορά όλους τους Χριστιανούς, μετατρέποντας το σύμβολο της Ορθοδοξίας – την Αγία Σοφία – σε τζαμί για το ραμαζάνι και τώρα διορίζει και μόνιμο ιμάμη!



Ήδη από τις 6 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου θα διαβάζονται στίχοι από το Κοράνι που θα μεταδίδονται ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση.

Κατά τις 29 μέρες που διαρκεί η μεγάλη αυτή μουσουλμανική γιορτή, θα μεταδίδεται ζωντανά από τον χώρο του ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αγία Σοφία – Χρόνος Ευλογίας», το οποίο θα περιλαμβάνει προσευχές και αναγνώσεις του Κορανίου και θα προβάλλεται το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Diyanet στις 2.00 τα ξημερώματα, στο πλαίσιο του «sahur» (πρωινή προσευχή και γεύμα πριν από την έναρξη της νηστείας) καθ’ όλη τη διάρκεια της ιερής γιορτής των μουσουλμάνων, δηλ. από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Σχεδόν έναν αιώνα τώρα, η Αγία Σοφία λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο. Όμως, η πρόκληση αυτή έχει εξοργίσει τους Ρώσους, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό δηλώνουν πως η Αγία Σοφία θα επιστρέψει στα χέρια των Ορθοδόξων.

Τα σημάδια των καιρών φανερώνουν πως πλέον ωριμάζουν οι συνθήκες για την μετάβαση αυτή. Πολλοί άλλωστε είναι οι γέροντες που παρακαλούν το Θεό να τους ευλογήσει με λίγα ακόμη χρόνια ζωής, προκειμένου να μπορέσουν να βιώσουν κι εκείνοι την επιστροφή της Πόλης και της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία, όπως αναφέρει το tonwtiko.

Ένας γέροντας είχε προφητεύσει χαρακτηριστικά:

«Μήπως δεν το βλέπουμε ότι οι Τούρκοι επιζητούν από μόνοι τους την καταστροφή; Μήπως δεν αισθανόμαστε ότι σήμανε η στιγμή όπου θα αρχίσει το Θείο Σχέδιο να γίνεται πλέον ορατό; Βλέπετε και αισθάνεστε εγκατάλειψη από τον Κύριο; Νιώθετε απουσία ή αδιαφορία από τον Θεό της Αγάπης; Ζει στα Ουράνια; Ζει στη Νέα Υόρκη; Ζει στην Ιερουσαλήμ; Κατοικεί μήπως στην Αθήνα; Ζει μέσα στις ψυχές μας και μην τον ψάχνετε αλλού…».



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top