0
Το υποβρύχιο Αμφιτρίτη S-117 τύπου 209/1200 κλάσης Ποσειδών, πραγματοποίησε μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην ακριτική Μεγίστη εν μέσω τουρκικών προκλήσεων οι οποίες έφτασαν να αποκαλέσουν το Αγαθονήσι ως τουρκικό.

Η παρουσία του υποβρυχίου του ΠΝ στην περιοχή του Ν.Α, Αιγαίου είναι μια υπενθύμιση στην Τουρκία ότι η αναθεωρητική πολιτική της αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων στην περιοχή των Δωδεκανήσων είναι απόλυτα ανεδαφική και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους τετελεσμένο, όχι μόνο στα Δωδεκάνησα αλλά οπουδήποτε στο αιγαίο.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του υποβρυχίου το μήκος του ανέρχεται στα 55,8 μ. το πλάτος στα 6,26μ., και το μέγιστο ύψος ιστών στα 11,3 μ. Έχει μέγιστο εκτόπισμα 1285 τόνους (σε κατάδυση) και 1180 στην επιφάνεια. Μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 12 κόμβων την επιφάνεια και 22 κόμβων σε κατάδυση.

Είναι εξοπλισμένο με 8 τορπιλοσωλήνες των 533 χλστ. ενώ διαθέτει το προηγμένο σύστημα διευθύνσεως βολής «SINBANDS» που του επιτρέπει την προσβολή οποιουδήποτε πρακτικά στόχου επιφανείας.

Ο εξοπλισμός SONAR είναι της Γερμανικής εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK. Αποτελείται από SONAR ενεργητικής και παθητικής ερεύνης και συσκευή παθητικής μέτρησης απόστασης.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top