0
O Άκης Τσοχατζόπουλος βγήκε σήμερα το μεσημέρι από τις φυλακές Κορυδαλλού, έπειτα από σχεδόν πέντε χρόνια εγκλεισμού, θυμίζοντας περισσότερο... φάντασμα, παρά τον παλαιό, κραταιό υπουργό Εθνικής Άμυνας.


«Είναι σημαντική μέρα για μένα. Έληξε ο εγκλεισμός μου και ο βασανισμός μου» είπε ο πρώην υπουργός που το 1996 έφτασε μια ανάσα από το να γίνει πρωθυπουργός και σήμερα, εν έτει 2017 ευρισκόμενος έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού δεν θύμιζε σε τίποτα τον παλαιό κραταιό Άκη Τσοχατζόπουλο. 


Φανερά καταβεβλημένος, με πολλά δόντια να λείπουν από την οδοντοστοιχία του και αναρρώνοντας από ένα σοβαρό χειρουργείο, ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε μπροστά στους δημοσιογράφους. «Η κατάσταση της υγείας μου δεν είναι η καλύτερη, έχω κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, τον γιο μου θέλω να δω» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Ευθύνη έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου Γιώργου και Σημίτη Κώστα» είπε ο πρώην υπουργός που καταδικάστηκε ότι έπαιρνε μίζες για την υλοποίηση μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων που κόστισαν δισεκατομμύρια στους φορολογούμενους.


Βίκυ Σταμάτη: «Είναι κυρίως μεγάλη χαρά για το παιδί μας»

«Είναι κυρίως μεγάλη χαρά για το παιδί μας» είπε η Βίκυ Σταμάτη προσερχόμενη στις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού λίγο πριν την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μετά από μία σειρά γραφειοκρατικών κωλυμάτων που παρουσιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα τελικά ο πρώην υπουργός Άμυνας βγαίνει από την φυλακή αφού κατέβαλε τα 200.000 ευρώ της εγγυοδοσίας και τα επιπλέον 3.500 ευρώ που χρειάστηκαν να δοθούν προκειμένου να εξαγοράσει τους υπόλοιπους 5 μήνες που θα χρειαζόταν να εκτίσει για την υπόθεση του πόθεν έσχες για την οποία είχε καταδικαστεί. 

Στον Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν επιβληθεί  οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της παρουσίασης στο Αστυνομικό Τμήμα αναφορικά με την ποινή της 20ετους κάθειρξης για την υπόθεση των εξοπλιστικών. 


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του σε μία βασανιστική περίοδο για τον ίδιο, όντας με πρόβλημα υγείας και σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες για τον ίδιο και κατ' επέκταση για την οικογένειά του.


Η εκ των δικηγόρων του κ. Τσοχατζόπουλου, Φωκά Ανατολίτη, έκανε λόγο για έναν αγώνα δρόμου που αναγκάστηκε η ίδια και οι συνεργάτες της να κάνουν το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να πετύχουν το σημερινό αποτέλεσμα.


Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού, Γιάννης Νικολάου δήλωσε ότι τις 200.00 ευρώ της εγγύησης έδωσε ένας φίλος του κ. Τσοχατζόπουλου, προκειμένου να αποφυλακιστεί. Ωστόσο, απέφυγε να διευκρινίσει αν προήλθαν στο σύνολό τους από ένα ή περισσότερα άτομα.

Στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου νωρίς το απόγευμα

Στο σπίτι της συζύγου του στο Χαλάνδρι έφτασε πριν από λίγη ώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη σημερινή του αποφυλάκιση από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Στο πλευρό του ήταν συνεχώς η Βίκυ Σταμάτη. Με το που έφτασε στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου, η πρώην υπουργός ανέβηκε στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας, ζητώντας να δει τον γιο του. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και αγκαλιά με τη σύζυγό του έστρεψε το βλέμμα προς το σχολείο όπου βρίσκεται ο γιος του.




Άκης: Πέντε χρόνια περίμενα αυτή τη στιγμή

Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ πάρκαρε στην είσοδο της πιλοτής της πολυκατοικίας, ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος. εμφανώς καταβεβλημένος. όταν κατέβηκε από το όχημα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Πέντε χρόνια περίμενα αυτή τη στιγμή. Γύρισα στο σπίτι μου. Στο δικαστήριο θα έχουμε την ευκαιρία τώρα απελευθερωμένοι που είμαστε να ασχοληθούμε σε βάθος».

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, η οποία βρέθηκε σήμερα στον Κορυδαλλό, πέρασε την εξώπορτα της πολυκατοικίας, με τη Βίκυ Σταμάτη να τον φυλάει και να τον παροτρύνει να μπει με το δεξί πόδι.



«Ως παλιός πολιτικός δεν θα κάτσει στη γωνιά του», δήλωσε ο συνήγορος

Στη συνέχεια ο συνήγορος του Γιάννης Παγορόπουλος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους είπε: «Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι πλέον κοντά στην οικογένεια του. Μετά από πέντε χρόνια εγκλεισμού του, είναι πλέον σε θέση να διαφυλάξει την υγεία του, αλλά και τη δυνατότητα ο ίδιος πια να μιλήσει στα media και να ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεσή του, προκειμένου να προχωρήσει και να αποδείξει αυτά που λέει για την αθωότητα του. Να είστε σίγουροι ότι ο Άκης δεν πρόκειται να κάτσει στη γωνία του. Κι ως παλιός πολιτικός και άποψη θα έχει κι όταν χρειαστεί θα τη διατυπώσει».



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top