0
H Άγκυρα εξοπλίζεται με εκρηκτικούς ρυθμούς θέτοντας τις ελληνικές ΕΔ σε συναγερμό.


Την ίδια στιγμή στην Κίνα, πραγματοποιήθηκε μέσα σε απόλυτα ψυχρό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε σχεδόν με αυθάδεια από τον Έλληνα πρωθυπουργό να λύσει το πρόβλημα με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

«Να επιλύσετε το ‘’πρόβλημα’’ με τους Τούρκους πρώην στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας λέγοντας πως  «είναι λάθος να μην εκδίδετε τους τούρκους πρώην στρατιωτικούς που ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «η μη έκδοση των πρώην στρατιωτικών είναι πρόβλημα μεταξύ των δύο κρατών, είναι λάθος», απαιτώντας  πρακτικά από τον Α.Τσίπρα να παρέμβει στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης δίνοντας τους  8 φυγάδες πίσω στην Τουρκία…

Την σχεδιαστική της πρόταση για το πρόγραμμα του νέου υποβρυχίου του Τουρκικού Ναυτικού MiLDEN παρουσίασε στην έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEF 2017 η κρατική εταιρεία μηχανολογικών μελετών STM.

Την ίδια ώρα η τουρκική στρατιωτική βιομηχανία βρίσκεται σε μια εκρηκτική  ανάπτυξη παρουσιάζοντας το νέο της υποβρύχιο που αποτελεί μια τουρκική έκδοση τν ελληνικών T-214.

Πιο συγκεκριμένα το νέο υποβρύχιο ονομάζεται  TS1700, (πρόγραμμα MIlDEN) και  όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση IDEF 2017 θα έχει μήκος 60,14 μέτρα διάμετρο 6,5 μέτρα και εκτόπισμα 1.740 τόνους.

Θα έχει πλήρωμα μόλις 25 ατόμων γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό ποσοστό αυτοματισμού  και θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 6 βατραχανθρώπους.

Το  TS1700 θα διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες εκ των οποίων οι 4 θα έχουν την ικανότητα να εκτοξεύσουν πυραύλους, ενώ συνολικά το υποβρύχιο θα μπορεί να μεταφέρει 16 τορπίλες και πυραύλους.

Αναμενόμενο είναι ότι θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα αναερόβιας πρόωσης συνολικής ισχύος 3MW (κατά πάσα πιθανότητα τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής) και δύο γεννήτριες diesel των 1,000kW.

Τόσο ο κινητήρας όσο και οι γεννήτριες θα  είναι εγκατεστημένες σε ειδική βάση  που θα μπορεί να αντέχει σε κραδασμούς και υποβρύχιες εκρήξεις. Το συγκεκριμέρνο χαρακτηριστικό το έχουν παντως και τα ελληνικά Τ-214.

Οι προδιαγραφές του σκάφους είναι  μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 20 κόμβοι και αυτονομία 90 ημερών.

Το υποβρύχιο TS1700 θα διαθέτει τουρκικής κατασκευής ραντάρ LPI, τουρκικής κατασκευής σύστημα Διαχείρισης Μάχης,  sonar, σύστημα αντιμέτρων τορπιλών τουρκικής κατασκευής, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου τουρκικής κατασκευής και περισκόπια έρευνας και επίθεσης.

Παράλληλα στο πλαίσιο της στρατιωτικής έκθεσης IDEF 2017 η Aselsan παρουσίασε το νέο πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο (EM Railgun) Tufan.

Το πολυαναμενώμενο  οπλικό σύστημα παρουσιάστηκε με πλήρη επισημότητα στην έκθεση όπου επιδείχτηκαν επίσης και τα πυρομαχικά που θα χρησιμοποιεί το νέο πυροβόλο.

Το Η/Μ πυροβόλο, που θα αλλάξει άρδην την επιχειρησιακή κατάσταση στο Αιγαίο,  είναι ιδιαίτερα συμπαγές μικρό σε μέγεθος και όγκο και μπορεί να εγκατασταθεί εκτός από φρεγάτες ακόμη και σε μικρού εκτοπίσματος πλοία όπως πυραυλάκατους.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές το μυστικό πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου οπλικού συστήματος ξεκίνησε από την Aselsan το 2014 και οι πρώτες επιτυχημένες δοκιμές του Tufan πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 26 και 29 Δεκεμβρίου του 2016.

Το πυκνωτικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο Tufan προορίζεται για την αντιμετώπιση απειλών επιφανείας αλλά και αέρος και έχει εμβέλεια 30 χλμ και ταχύτητα εξόδου κάνης 2.000-2.500 χλμ το δευτερόλεπτο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ίδια εταιρεία η Aselsan παρουσίασε ακόμη ένα «εξωτικό» όπλο με τη χρήση λέιζερ.

Πρόκειται για το LAZER SAVUNMA SISTEMI (LSS), το σύστημα εντοπισμού, παρακολούθησης, εγκλωβισμού και καταστροφής mini UAV και  USV το οποίο χρησιμοποιεί μια φονική δέσμη λέιερ  για την καταστροφή μικρών αεροχημάτων που ίπτανται σε χαμηλό σχετικά ύψος.

Το σύστημα μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει τους στόχους είτε αυτόματα είτε με παρέμβαση του χρήστη. Οι πρώτες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα με επιτυχία και αναμένονται οι αποφάσεις για την περεταίρω πορεία του προγράμματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στη συνέχεια η Aselsan θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός ακόμη μεγαλύτερου όπλου λέιζερ για χρήση κατά μικρών σκαφών επιφανείας από τα πλοία του τουρκικού Ναυτικού.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top