0
Στην επιβεβαίωση ότι το μακελειό στο Μάντσεστερ ήταν αποτέλεσμα επίθεσης από βομβιστή αυτοκτονίας προχώρησε λίγο μετά τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας.



Όπως είπε ο Ίαν Χόπκινς ο δράστης πέθανε στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας ενεργούσε μόνος του αλλά ωστόσο ερευνάται αν ανήκε σε ένα ευρύτερο δίκτυο.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι μετέφερε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε προκαλώντας αυτό το μακελειό» πρόσθεσε ο Χόπκινς.

«Αντιμετωπίζουμε το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και πιστεύουμε ότι ενώ η επίθεση έγινε από έναν άνδρα το βράδυ της Δευτέρας, η προτεραιότητά μας είναι να δούμε αν ενεργούσε μόνος του ή ήταν μέρος ενός δικτύου.

Ο δράστης επιβεβαιώνω ότι πέθανε στο σημείο της επίθεσης. Πιστεύουμε ότι μετέφερε έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη προκαλώντας αυτό το μακελειό. Καλούμε τον κόσμο να μην κάνει υποθέσεις για τις λεπτομέρειες της επίθεσης ή για τα ονόματα.

Προτεραιότητά μας είναι να βρούμε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόσωπο που έκανε την επίθεση σε συνεργασία με τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της Βρετανίας» είπε χαρακτηριστικά ο Χόπκινς.

Νωρίτερα η Wall Street Journal μετέδωσε την πληροφορία ότι οι βρετανικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει τον βομβιστή αυτοκτονίας «από κομμάτια της σορού του».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top